Petak, 2. lipnja 2023.

Preminula dugogodišnja volonterka koprivničkog Crvenog križa Đurđica Kušak

Za dobrovoljna darivanja krvi primila je priznanja Hrvatskog Crvenog križa: brončani i srebrni znak priznanja te zlatnu kapljicu koprivničkog Crvenog križa

Dugogodišnja volonterka i članica koprivničkog Crvenog križa Đurđica Kušak preminula je u četvrtak, 28. svibnja u Koprivnici, a posljednji ispraćaj održan je danas, u petak, na koprivničkom groblju.

Đurđica Kušak rođena je 31. ožujka 1946. godine. Radeći u Izvoru pridružila se velikom broju svojih kolega i postala dobrovoljna darivateljica krvi. Krv je dala 59 puta. Dolazila je na redovne akcije, odazivala se na hitne pozive u bolnicu.

Uz ovaj humani čin svoje je slobodno vrijeme posvetila volontiranju u raznim udrugama pa tako i u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica.

Volontirala je na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, u Socijalnoj samoposluzi, u trgovačkim centrima animirajući sugrađane za darivanje prehrambenih i higijenskih potrepština za najpotrebitije.

Za svoja dobrovoljna darivanja krvi primila je priznanja Hrvatskog Crvenog križa: brončani i srebrni znak priznanja, te zlatnu kapljicu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a završnu zahvalnicu primila je na svečanosti u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 2019.

– Uvijek kada smo je trebali ona je bila tu, na raspolaganju u svim našim aktivnostima. Vedra duha uvijek nasmijana, takva će nam zauvijek ostati u sjećanju. Hvala joj za sve dobro koje je učinila, a obitelji izražavamo iskrenu sućut – stoji na stranicama koprivničkog Crvenog križa.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti