Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Prerezali ogradu i izgurali kolutove s kablovima. Uhvaćeni su prilikom utovara

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak i 28-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku

- Oglas -

Zagrebački su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe.

Naime, sumnja se da su se krajem ožujka 2024. na području Ivanić-Grada, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i oduzimanja tuđe pokretne stvari, sa za sada nepoznatom osobom i vozilom dovezli do blizine trgovačkog društva.

Kolutovi s kablovima
Foto: PU zagrebačka

Nepoznati se muškarac tada s vozilom odvezao, dok su 28-godišnjak i 23-godišnjak sa škarama za željezo prerezali žičanu ogradu te ušli kroz napravljeni otvor u krug trgovačkog društva.

- Oglas -

“Kroz taj su otvor, sumnja se, izgurali više kolutova s namotanim elektro-instalacijskim kablovima van kruga trgovačkog društva te otišli po kombi vozilo prethodno parkirano u blizini. Prilikom utovara u teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, uočili su ih policajci te su, iako su se dali u bijeg, sustignuti i uhićeni”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 2000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak i 28-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, stoji u policijskom priopćenju.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti