Utorak, 25. siječnja 2022.

Prije šest dana se cijepili protiv koronavirusa, a sad su pozitivni

Novozaraženi korisnici primili su prvu dozu cjepiva, no premalo je dana prošlo od cijepljenja da bi ono počelo djelovati, rekao je dr. Medić

Preporučujemo

Nakon što je u Domu za odrasle svetog Frane u Zadru u subotu navečer potvrđena zaraza koronavirusom i kod osoba koje su prije šest dana primile prvu dozu cjepiva, epidemiolog Alan Medić je  rekao kako je ‘prošlo premalo dana od početka cijepljenja da bi ono počelo djelovati’.

Kako je dodao dr. Medić, cjepivo bi kod štićenika, koji brzo počinju razvijati antitijela trebalo ublažiti simptome bolesti.

– Neki od novozaraženih korisnika primili su prvu dozu cjepiva, no premalo je dana prošlo od cijepljenja da bi ono počelo djelovati. Očito su neki korisnici bili ili asimptomatski prilikom primanja cjepiva ili su se cijepili u razdoblju inkubacije koronavirusa, što nije neuobičajeno, a samo cijepljenje ne utječe na tijek bolesti – rekao je voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije Alan Medić.

Pojava virusa u ovoj ustanovi neće poremetiti plan cijepljenja, samo će ga odgoditi za razdoblje izolacije i samoizolacije štićenika, dodao je epidemiolog Alan Medić.

Zbog pojave simptoma koronavirusa kod jednog štićenika, provedena su testiranja svih korisnika te je utvrđeno da ih je 14 pozitivno na koronavirus, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

- Advertisement -

Najnovije objave