Petak, 3. veljače 2023.

PRIJELOMNA VIJEST Dojave o bombi stigle na brojne sudove i državne institucije

Prijeteće upozorenje dobili su Vrhovni sud koji se nalazi u zgradi u Amreuševoj te Visoki kazneni sud i zagrebački Županijski sud koji se nalaze u zgradi na Zrinjevcu, a dojave su navodno upućene e-mailom

Preporučujemo

U tijeku evakuacija zgrade u kojoj se nalaze splitski sudovi, potvrdio je za Jutarnji glasnogovornik splitskog Županijskog suda, sudac Dinko Mešin, nakon što im stigao mail o dojavi o bombi, donosi Jutarnji list.

Također, prije 20 minuta je zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi ispražnjena je i zgrada varaždinskog suda. U zgradi su smješteni županijski, općinski, trgovački i prekršajni sud te je za vrijeme dojave bila puna.

U tijeku je pretraživanje zgrade i ne zna se hoće li sud danas nastaviti s radom, piše Jutarnji list.

Nadalje, u Zagrebu je oko 9.30 sati dojavljeno da su u zgrade sudova na Zrinjevcu postavljene bombe. Prijeteće upozorenje dobili su Vrhovni sud koji se nalazi u zgradi u Amreuševoj te Visoki kazneni sud i zagrebački Županijski sud koji se nalaze u zgradi na Zrinjevcu, a dojave su navodno upućene e-mailom.

Obje zgrade su evakuirane te bi policija ubrzo trebala provesti protueksplozijsku kontrolu.

Osim svih sudova, prijeteći mail dobila je i većina državnih institucija, a prva na popisu onih kojima je dojavljeno o prijetećoj bombi je hrvatska Vlada, dozanje Jutarnji list.

Iz Vlade su to kasnije demantirali.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti