Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Koncert renomiranih umjetnica, klaviristice Martine Filjak i violončelistice Monike Leskovar u koprivničkom Domoljubu

Ljubitelje klasične glazbe očekuje sjajna večer uz koncert višestruko nagrađivanih umjetnica sa značajnom međunarodnom karijerom i reputacijom

Preporučujemo

U četvrtak, 8. prosinca, će se u organizaciji koprivničke Glazbene mladeži u dvorani Domoljub održati koncert višestruko nagrađivanih umjetnica sa značajnom međunarodnom karijerom i reputacijom, klaviristice Martine Filjak i violončelistice Monike Leskovar.

Martina je glasovir počela učiti s pet godina, a već u šestoj prvi put javno nastupa. Glazbenu je naobrazbu stekla na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i na bečkom Konzervatoriju, a potom ju završila u renomiranoj klasi za soliste u Hannoveru.

Osvojila je Zlatnu medalju i niz posebnih priznanja na renomiranom međunarodnom natjecanju u Clevelandu te ubrzo debitirala u dvoranama Konzerthaus u Berlinu, Musikverein u Beču, kao i dvorani Zankel u Carnegie Hallu.

Monika je rođena u Kreutztalu u Njemačkoj. Završila je poslijediplomski studij u berlinskoj klasi znamenitog pedagoga Davida Geringasa te postala njegov asistent na berlinskoj glazbenoj akademiji ‘Hanns Eisler’.

Tijekom osmogodišnjeg školovanja u Njemačkoj bila je pobjednica na nekoliko uglednih svjetskih čelističkih natjecanja.

Svoja najdraža priznanja i nagrade primila je iz ruku danas već preminulih legendarnih guslača Yehudija Menuhina i Mstislava Rostropovicha, no Monika s radošću ističe da joj je najveće priznanje napuljsko violončelo ‘Vincenzo Postiglione’ iz 1884. koje su joj priskrbili Grad Zagreb i Orkestar Zagrebačke filharmonije.

Koncert počinje u 19 sati.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti