Petak, 3. veljače 2023.

FOTO-VIDEO Dojava o bombi na koprivničkim sudovima bila je lažna

U kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama o navodno postavljenim eksplozivnim napravama

Preporučujemo

Kao što smo već izvijestili, u ponedjeljak su sudovi i većina državnih institucija dobili prijeteće e-mailove o bombi, a među njima je i hrvatska Vlada.

Dojava o bombi stigla i je u koprivničke sudove i odvjetništvo gdje je izvršena evakuacija svih zaposlenika.

Pregledom prostorija, bomba nije pronađena te je bila riječ o lažnoj dojavi.

U kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici, priopćili su iz policije.

Na sve su lokacije upućeni policajci protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana.

“Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192”, ističu iz policije.

Sud u Koprivnici

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti