Srijeda, 28. veljače 2024.

PROJEKT AGLOMERACIJE Radovi na odvodnji u Hlebinama i Sigecu lijepo napreduju

Ugovorena vrijednost građevinskih radova s izvođačem Radnikom iz Križevaca za sustav odvodnje naselja Hlebine i Sigetec iznosi nešto više od 53 milijuna kuna

- Oglas -

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras obišli su u petak radove na odvodnji u naselju Hlebine. Riječ je o radovima koji se provode u sklopu projekta Aglomeracije sufinanciranog od strane Europske unije.

– Trenutačno se radi na izgradnji gravitacijskog cjevovoda. Ugovorena vrijednost građevinskih radova s izvođačem Radnikom iz Križevaca za sustav odvodnje naselja Hlebine i Sigetec iznosi nešto više od 53 milijuna kuna. Ovim projektom, zajedno stvaramo uvjete za kvalitetniji život u našim općinama – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Radovi na odvodnji

- Oglas -

Radovima na sustavu odvodnje u naseljima Hlebine i Sigetec planirana je izgradnja ukupno 27.881 metra kanalizacijske mreže i osam crpnih stanica.

– U tijeku su radovi na području općina Hlebine i Peteranec, u naseljima Hlebine i Sigetec. U Hlebinama na trasi rade tri ekipe te je izgrađeno već 9,5 kilometara kanalizacije u Hlebinama i 3,5 kilometara u Sigecu. Radovi dosta dobro napreduju tako da ovdje očekujemo završetak radova da kraja ožujka sljedeće godine. Tlačni cjevovodi od Peteranca do Sigeca i od Sigeca do Hlebina su zatrpani te je ova cjelina u potpunosti funkcionalno gotova. Mogućnost priključenja očekujemo do proljeća iduće godine – kazao je Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

Radove su obišli i Ksenija Ostriž, zamjenica koprivničkog gradonačelnika, pročelnik Zdravko Punčikar i Marina Rođak, inženjerka za provedbu investicija na općinama.

Radovi na odvodnji

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti