Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Županijski Stožer civilne zaštite apelira na građane da prijave izbjeglice koje su prihvatili u privatnom smještaju

Trenutno na području Koprivničko-križevačke županije borave četiri osobe s područja Ukrajine u privatnom smještaju

Preporučujemo

U petak je održana koordinacija užeg sastava Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na temu prihvata i zbrinjavanja izbjeglica pogođenih ratnim zbivanjima na području Ukrajine.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je o do sada poduzetim aktivnostima te naglasio kako je županijski Stožer sukladno uputama nacionalnog Stožera civilne zaštite osigurao lokacije smještajnih kapaciteta koje će u slučaju potrebe i temeljem odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite biti mobilizirane.

Isto tako, određene su i lokacije odnosno tranzitni prostori koji su predviđeni za privremeni prihvat izbjeglica na kojima će biti osigurana sva potrebna pomoć i zaštita.

“Trenutno na području naše županije borave četiri osobe s područja Ukrajine u privatnom smještaju. S obzirom na razvoj situacije moguće je očekivati veći priljev izbjeglica. Sve sastavnice civilne zaštite su pripremljene na sve moguće scenarije, a posebno je istaknuta važnost koordiniranog djelovanja kako bi se izbjeglicama pružila adekvatna zaštita”, istaknuo je načelnik županijskog Stožera Ljubić.

Stožer je uputio apel građanima koji su već prihvatili izbjeglice u privatnom smještaju da o tome obavijeste Službu civilne zaštite Koprivnica pozivom na broj 112 kako bi se izvršila evidencija te osigurala sva potrebna pomoć.

Također, uz predstavnike žurnih službi i operativnih snaga prisustvovao je i pročelnik područnog ureda civilne zaštite Varaždin Ivica Matošić koji je zahvalio na angažmanu te izrazio zadovoljstvo što županijski sustav civilne zaštite u potpunosti stoji na raspolaganju te je spreman za pružanje logističke, zdravstvene i svih ostalih drugih potrebnih oblika pomoći izbjeglicama s područja Ukrajine, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti