Utorak, 6. prosinca 2022.

PROJEKT VELIKE OBNOVE CENTRA Počeli radovi na vodovodu i kanalizaciji na središnjim koprivničkim trgovima

"Mole se građani da u narednom periodu budu na većem oprezu zbog pojačanog prometa, kako na trgovima, tako i na okolnim prometnicama do završetka radova. Radovi obuhvaćaju izgradnju četiri nove trase distributivnog i opskrbnog vodovoda te dva odvodna kanala uz koje će se izvesti i priključci", istaknuli su iz Koprivničkih voda

Preporučujemo

Na Zrinskom i Trgu bana Josipa Jelačića u Koprivnici započela je rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije u sklopu velikog projekta rekonstrukcije središnjih koprivničkih trgova.

Radovi su vrijedni 4.740.144 kuna (bez PDV-a), a rok za izvedbu je godinu dana. Radove će izvoditi tvrtka GRADEX & Co iz Zaboka, priopćili su iz Koprivničkih voda.

S početkom radova, dodaju, započinje pojačani promet teretnih vozila na središnjim koprivničkim gradskim trgovima zbog dovoza potrebnog materijala i strojeva, a zatvorit će se i četiri parkirališna mjesta od strane Trga bana Josipa Jelačića (na parkiralištu kod gradske Turističke zajednice). Od sljedeće godine zatvorit će se cijelo parkiralište.

Materijali i mehanizacija u centru Koprivnice
Pripremni radovi za rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije u središtu Koprivnice // Foto: KC vode

“Mole se građani da u narednom periodu budu na većem oprezu zbog pojačanog prometa, kako na trgovima, tako i na okolnim prometnicama do završetka radova. Radovi obuhvaćaju izgradnju četiri nove trase distributivnog i opskrbnog vodovoda te dva odvodna kanala uz koje će se izvesti i priključci”, istaknuli su iz Koprivničkih voda.

Glavni opskrbni vodovod “Trasa 1” izvodi se od polietilenskih cijevi promjera DN 315 u duljini od 297 metara, od spoja na postojećem zasunskom oknu Zrinskog trga i Svilarske ulice do spoja na postojeće zasunsko okno na Trgu bana Josipa Jelačića.

Ukupna duljina preostale tri dionice distributivnih vodovoda koji će se izvesti od polietilenskih cijevi promjera DN 110 i DN 160 na prostoru navedenih trgova iznosi 424 metra.

Kanalizacijska mreža formirana je u obliku dva nova kanala koji će se položajno i namjenski prilagoditi instalacijama i postojećem kolektorskom sustavu grada Koprivnice.

Novoizgrađena mreža po svojoj će funkciji i namjeni spadati u mješoviti sustav odvodnje otpadnih i oborinskih voda. Sustav će se izvesti od PE/PP strukturiranih cijevi ID/DN 1000 i 500 te PVC cijevi DN/OD 400 i 250. Ukupne duljine kolektora iznosit će 372 metra.

 

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti