Četvrtak, 27. siječnja 2022.

Radimir Čačić: ‘Tražimo još strože mjere, obiteljska okupljanja za Božić će biti nova žarišta’

Koronavirus trenutačno najviše problema stvara na sjeveru Hrvatske. Međimurje je postalo europska regija s najviše zaraženih prema broju stanovnika, a u Varaždinskoj županiji koja je donedavno imala najgoru situaciju u zemlji vjeruju kako je mini lockdown koji su prvi uveli u zemlji - dao rezultata

Preporučujemo

Varaždinski župan Radimir Čačić u Dnevniku Nove TV najavio je kako će od nacionalnog Stožera civilne zaštite tražiti još oštrije mjere. Poručio je kako će obiteljska druženja za blagdane sigurno biti nova žarišta.

Podsjetimo, koronavirus trenutačno najviše problema stvara na sjeveru Hrvatske. Međimurje je postalo europska regija s najviše zaraženih prema broju stanovnika, a u Varaždinskoj županiji koja je donedavno imala najgoru situaciju u zemlji vjeruju kako je mini lockdown koji su prvi uveli u zemlji – dao rezultata, piše Dnevnik.hr.

“Tražili smo da propišemo obvezno mjerenje temperature u trgovačkim centrima te da u trgovinama može biti jedan kupac na 10 kvadrata”, kazao je Čačić.

Dodao je i kako će obiteljska druženja za blagdane sigurno biti nova žarišta.

“Sve zemlje imaju određene limite. Bit će novih žarišta preko Božića i Nove godine. Mi imamo preporuke o okupljanju dvije obitelji, ali to ne kontrolira nitko”, rekao je on.

Upitan tko je odgovoran za ovakve brojke, kazao je kako oni testiraju najviše u Hrvatskoj te poručuje da je normalno da nedjeljom i ponedjeljkom ima manje zaraženih kad se testira manje.

“Samozavaravanje da ti brojeve ne rastu dok istovremeno manje testiraš je nešto što si ozbiljni ljudi ne bi trebali dozvoliti. Porast umrlih i hospitaliziranih najbolje pokazuje kakvo je stanje”, rekao je Čačić.

Kazao je kako su za ovakve brojke odgovorni nacionalni te županijski stožeri.

“Ova regija je najgora. Naša odgovornost i obveza je da od državnog stožera tražimo još strože mjere”, zaključio je Čačić.

- Advertisement -

Najnovije objave