Subota, 4. prosinca 2021.

Radovi na Osnovnoj školi Gola vrijedni 570.000 kuna odlično napreduju

Što se konkretnih zahvata tiče, u tijeku je rušenje vanjskih zidova u prostorijama zbornice i kuhinje čime se proširuje prostorija zbornice, a kuhinji se dodaju prostorije ostave, hodnika, garderobe i wc-a, s vanjskim natkrivenim ulazom i rampom za osobe s invaliditetom

Preporučujemo

Koprivničko-križevački župan Darko Koren u srijedu je u pratnji svog zamjenika Ratimira Ljubića i pročelnice Ane Mušlek obišao radove na Osnovnoj školi Gola gdje su ih dočekali načelnik Općine Stjepan Milinković i ravnateljica Violeta Pranjić.

U školi se izvode radovi na rekonstrukciji kuhinje i zbornice čija vrijednost iznosi 570.000 kuna, od čega Koprivničko-križevačka županija sudjeluje s 220.000 kuna, dok je Općina Gola izdvojila 350.000 tisuća kuna.

Što se konkretnih zahvata tiče, u tijeku je rušenje vanjskih zidova u prostorijama zbornice i kuhinje čime se proširuje prostorija zbornice, a kuhinji se dodaju prostorije ostave, hodnika, garderobe i wc-a, s vanjskim natkrivenim ulazom i rampom za osobe s invaliditetom.

Građevinski radovi na Osnovnoj školi Gola
Građevinski radovi na Osnovnoj školi Gola // Foto: kckzz.hr

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo napredovanjem radova te naglasio kako je temeljni zadatak svake županije ulaganje u obrazovanje, a o potrebama škola brine se kroz suradnju s ravnateljima i obrazovnim djelatnicima, kao i kroz investicije koje osiguravaju najbolje uvjete za školarce. Glavni cilj je ravnomjerni razvoj, dostupnost i kvaliteta obrazovanja u svim područjima županije, a još je dodao kako je Općina Gola primjer jedinice lokalne samouprave koja ulaže znatna sredstva u školu u svojem mjestu, istaknuto je na internetskim stranicama županijske uprave.

Ravnateljica Violeta Pranjić zahvalila je županu i suradnicima na odličnoj suradnji te pomoći i podršci u svim aktivnostima, ujedno predstavivši realizirane projekte obnove učionica, rad škole te buduće planove.

Uključujući radove na OŠ Gola, valja istaknuti kako Koprivničko-križevačka županija ukupno ulaže dva milijuna kuna u poboljšanje školske infrastrukture što je značajan doprinos obrazovnom sustavu, ako se uzme u obzir da su u tijeku i radovi na 70 milijuna kuna vrijednom projektu izgradnje i opremanja školskih sportskih dvorana u pet općina te 70 milijuna kuna vrijednom županijskom Centru kompetentnosti.

Ostali radovi odnose se na obnovu krovišta Područne škole Velika Mučna, krovišta dvorane Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, uređenje igrališta Osnovne škole Kalnik, rekonstrukciju krovišta na matičnoj školi u Kunovcu u sklopu Osnovne škole Koprivnički Ivanec, unutrašnje uređenje Područne škole Hlebine i dogradnju Područne škole Miholec.

Najnovije objave