Srijeda, 21. veljače 2024.

Rumunjska vratarka nova je igračica Podravke Vegete

U dresu seniorske rumunjske reprezentacije nastupila je 45 puta, a s juniorskom reprezentacijom osvojila je broncu na svjetskom prvenstvu u Rusiji 2016.

- Oglas -

Rumunjska reprezentativka i kapetanica Râmnicu Valcee Yuliya Dumanska nova je igračica Podravke Vegete.

– Yuliya je prvo pojačanje za novu sezonu, a dolazi iz Râmnicu Valcee s kojom je posljednje dvije sezone igrala EHF Kup i Ligu prvakinja. Yuliya je s Rukometnim klubom Podravka ugovor potpisala na dvije godine – stoji na internet stranicama RK Podravke Vegete.

Prilikom potpisivanja ugovora Yuliya je izjavila kako je uzbuđena zbog dolaska u Koprivnicu i igranja za Podravka Vegetu.

- Oglas -

– Veselim se novom iskoraku u svojoj karijeri te svoj dolazak u Podravka Vegetu smatram velikim izazovom. Očekujem da ću se brzo prilagoditi novoj sredini te da ću uživati igrajući u Koprivnici. Mislim da u sljedećoj sezoni možemo napraviti velike stvari i odlične rezultate. Pratila sam Podravku ove godine u Ligi prvakinja i EHF Kupu koji je ekipa odlično igrala, a smatram da se niz dobrih ili još boljih igara može nastaviti i u sljedećoj sezoni – izjavila je.

Yuliya je istaknula i kako joj Koprivnica i Podravka nisu nepoznanica s obzirom na to da je rumunjska rukometna ikona Mariana Tirca godinama igrala ovdje, a trenera Zlatka Saračevića zna kao vrhunskog igrača, ali i trenera koji Podravku Vegetu uspješno vodi posljednje dvije sezone.

Yuliya je rođena 15. kolovoza 1996. u gradu Horodenka u Ukrajini. S 14 godina odlazi igrati u Rumunjsku, a od 2016. dobiva rumunjsko državljanstvo te počinje nastupati za rumunjsku reprezentaciju.

U seniorskoj karijeri nastupala je za Baia Mare s kojom jednom osvaja rumunjski Kup te dva puta rumunjski Superkup. Nakon toga prelazi u Craiovu s kojom osvaja EHF Kup, a potom odlazi u Râmnicu Valceu s kojom osvaja rumunjski Superkup i rumunjsko prvenstvo. Yuliya je 2019. godine proglašena najkorisnijom igračicom rumunjske lige (MVP), a za istu sezonu dobila je nagradu za najbolju vratarku.

Iskustvo igranja u europskih utakmica sakupila je igrajući Ligu prvakinja dvije sezone s ekipom Baia Mare i jednu s Râmnicu Valceom, a dvije sezone igrala je i EHF Kup.

- Oglas -

U dresu seniorske rumunjske reprezentacije nastupila je 45 puta, a s juniorskom reprezentacijom osvojila je broncu na svjetskom prvenstvu u Rusiji 2016.

Portal handball-planet.com u svojem godišnjem izboru najboljih mladih igrača (Young World Player of the Season) 2018. dodjeljuje joj čak dvije nagrade, proglašena je za najbolju mladu vratarku, ali i najbolju mladu igračicu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti