Srijeda, 25. svibnja 2022.

Šahisti đurđevačkog Picoka plasirali se u Prvu juniorsku ligu

U Drugoj juniorskoj ligi za đurđevački Picok nastupili su Viktor Šalamon, Ema Bevanda, Ognjen Domović, Karlo Šokec i Luka Tomrlin

Preporučujemo

Početkom studenog u Rovišću je završila Druga juniorska liga Centar u kojoj su članovi Šahovskog kluba Picok Đurđevac osvojili prvo mjesto i plasirali se u Prvu juniorsku ligu.

Đurđevac je u listopadu bio domaćin prvog kruga natjecanja i tada su se Picoki nakon uvodne pobjede protiv ekipe Šahovskog kluba Ban Jelačić iz Zaprešića (rezultatom 3-1) susreli se s najjačom ekipom u ligi, samoborskim Šahovskim klubom.

Mladi igrači su se vješto borili te u daljnjim krugovima natjecanja pobijedili ekipe Šahovskog kluba Polet iz Buševca, Športskog šahovskog kluba Mladost iz Varaždinskih Toplica, ŠKRM-a Ivan Dvoržak Rovišće-Zrinski Topolovac te u posljednjem kolu ekipu Šahovskog kluba Odra iz Zagreba čime su se po prvi puta plasirali u klupskoj povijesti u Prvu juniorsku ligu.

U Drugoj juniorskoj ligi za đurđevački Picok nastupili su Viktor Šalamon, Ema Bevanda, Ognjen Domović, Karlo Šokec i Luka Tomrlin.

“Prije skoro četiri godine, novo vodstvo Kluba je analiziralo zatečeno stanje i vrlo brzo je primijećeno da već godinama najbolji klupski kadeti odlaze u druge klubove, a da ostali odustaju od ozbiljnijeg bavljenja šahom, čim izađu iz kadetskog uzrasta. To je dovelo i do toga da nam seniorski sastav dugo vremena nije bio popunjavan s novim snagama proizašlima iz naše šahovske škole. Kako bi stali na kraj odlasku najboljih klupskih kadeta, tada nova klupska uprava odlučila je osmisliti projekt koji je obuhvaćao i formiranje klupskog juniorskog sastava, a taj je projekt nakon tri godine doživio najveći uspjeh. Do kraja godine, predstavnici Šahovskog kluba Picok Đurđevac nastupit će još i na Završnici ekipnih kadetskih liga za kadetkinje koja će se igrati u Đurđevcu”, rekao je predsjednik šahovskog kluba Nikola Mihočka.

- Advertisement -

Najnovije objave