Četvrtak, 7. srpnja 2022.

FOTO Sajam naivne umjetnosti otvoren na najstarijem koprivničkom trgu

Riječ je o novoj povijesnoj trodnevnoj manifestaciji na kojoj se predstavlja 40-ak podravskih naivnih slikara i kipara

Preporučujemo

U subotu je na najstarijem koprivničkom trgu, Trgu dr. Leandera Brozovića, svečano otvoren prvi Sajam naivne umjetnosti.

Riječ je o novoj povijesnoj trodnevnoj manifestaciji na kojoj se predstavlja 40-ak podravskih naivnih slikara i kipara u organizaciji Turističke zajednice Koprivnice.

Prilikom svečanog otvorenja posjetiteljima i izlagačima obratili su se ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, koprivničko-križevački župan Darko Koren i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je otvorio prvi Sajam naivne umjetnosti.

– Veseli me da imam čast da otvorim ovu novu povijesnu manifestaciju u našem gradu koja će sigurno iz godine u godinu napredovati i rasti na zadovoljstvo svih građana i naravno naših umjetnika – rekao je Jakšić.

Naglasio je kako posebno treba zahvaliti i čestitati svim inicijatorima i organizatorima na ovoj ideji.

– Do sada naivna umjetnost nije imala zaseban događaj već je bila u sklopu nekih drugih manifestacija. To je izuzetno važno jer znamo svi koliku posebnost za naš grad, županiju i Podravinu ima naivna umjetnost. Upravo po naivnosti Podravina je prepoznata kao svojevrsni brend diljem svijeta te ju zato moramo nastaviti čuvati i njegovati za iduće generacije – dodao je koprivnički gradonačelnik.

Sajam naivne umjetnosti zapravo je proizašao iz manifestacije Podravski motivi, gdje je u početku naivna umjetnost bila u središtu pozornosti. Prvo izdanje Podravskih motiva održano je prije 28 godina. Kako su se Motivima kroz godine dodavali razni drugi sadržaji, tako su i naivci pomalo gubili pozornost posjetitelja…

FOTO: koprivnica.hr 

- Advertisement -

Najnovije objave