Četvrtak, 7. srpnja 2022.

SJAJNI REZULTATI PODRAVKINIH HRVAČICA Blažeković i Mijatović prvakinje Hrvatske, Toth viceprvakinja, Rogić brončana

Na prvenstvu se okupilo 57 natjecateljica iz 12 klubova, a Hrvački klup Podravka su predstavljale četiri hrvačice

Preporučujemo

Prvenstvo Hrvatske za starije i mlađe djevojčice u hrvanju slobodnom načinom održalo se u Bujama.

Na prvenstvu se okupilo 57 natjecateljica iz 12 klubova, a Hrvački klub Podravka su predstavljale četiri hrvačice.

Foto: Hrvački klub Podravka

U mlađim djevojčicama (2009. – 2011.) nastupile su Petra Toth, Lara Blažeković i Korina Rogić, dok je u uzrastu starijih djevojčica (2007. – 2009.) uz Jelenu Mijatović nastupila i Lara Blažeković.

“Cure su već po uobičajenom briljirale. Krenuvši od najmanje, Petre Toth koja je kao ulazno godište i kao najlakša u svojoj kategoriji (do 36 kilograma) ostvarila jednu pobjedu i jedan poraz. U prvoj borbi je pobijedila predstavnicu Sesvetskog Kraljevca, dok joj je druga pobjeda za dlaku izmaknula protiv hrvačice iz Donjeg Miholjca. Petra je time osvojila drugo mjesto odnosno srebrnu medalju”, istaknuli su iz Hrvačkog kluba Podravka.

Foto: Hrvački klub Podravka

Druga predstavnica Lara Blažeković nastupila je u kategoriji do 40 kilograma te je na putu do finala imala dvije vrlo teške borbe.

U prvoj borbi pobijedila je predstavnicu Zagreba, dok je u drugoj imala težak ispit protiv hrvačice iz zagrebačke Trešnjevke. U finalnom meču rutinski je pobijedila predstavnicu Petrinje i suvereno zauzela prvo mjesto i naslov prvakinje Hrvatske.

Također, i Lara je zauzela i prvo mjesto u starijim djevojčicama, no u kategoriji do 39 kilograma.

Foto: Hrvački klub Podravka

Treća predstavnica u mlađim djevojčicama bila je Korina Rogić u kategoriji do 49 kilograma. Korina je imala tri borbe koje je odradila na vrlo dobroj razini. U kvalifikacijskom meču izgubila je od predstavnice Buja, no nakon toga u repasažu u vrlo tijesnim borbama i s velikom željom pobjeđuje dvije predstavnice Zadra te dolazi do trećeg mjesta i brončane medalje.

Kod starijih djevojčica nastupila je i Jelena Mijatović u kategoriji do 54 kilograma. Nakon što je prije nekoliko mjeseci osvojila naslov prvakinje u kadetskom uzrastu, Jelena je to u Bujama ostvarila i u uzrastu starijih djevojčica.

Odradila je tri borbe u kojima nije bilo iznenađenja te je na putu do finala pobijedila dvije predstavnice Slatine. U finalu je pobijedila hrvačicu iz Petrinje i potvrdila svoj reprezentativni status te je sada ispred nje priprema za Europsko Prvenstvo koje će se održati u Zagrebu od 16. do 19. srpnja.

Foto: Hrvački klub Podravka

“Još jedno vrlo uspješno Prvenstvo Hrvatske je iza nas. Možemo samo reći da se radujemo današnjim rezultatima i ono što slijedi, a to su nastupi na najvećim natjecanjima tijekom lipnja i srpnja”, istaknuli su iz kluba.

- Advertisement -

Najnovije objave