Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije prvi puta održana elektroničkim putem

Članovi su elektronički glasovali o osam točaka dnevnog reda

- Advertisement -

U utorak, 28.travnja, održana je 18. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije koja je zbog izvanrednih okolnosti pandemije bolesti Covid-19 uzrokovane koronavirusom, a u sa skladu s odlukama Nacionalnog Stožera civilne zaštite i epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te dodatnim uputama Ministarstva uprave, po prvi puta održana elektroničkim putem.

– Izmjene i dopune Proračuna posljedica su promjena koje su se dogodile pojavom epidemije korona virusom Covid-19, i utjecaja mjera koje su poduzete radi sprečavanja njegovog širenja – stoji na internetskim stranicama Županije.

Članovi su elektronički glasovali o osam točaka dnevnog reda, a kao prva točka dnevnog reda većinom glasova donesena je izmjena i dopuna Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2020. i projekcija za 2021. i 2022.

- Advertisement -

Izmjenama i dopunama Proračuna sveukupno smanjenje planiranih prihoda Proračuna iznosi 4.889.620 kuna pa tako rebalansom prihodi i primici za 2020. iznose 740.689.292,81 kuna.

Što se tiče Ukupnih rashoda i izdataka Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2020. godinu, rebalansom su ukupno smanjeni za 4.397.632,50 kuna te oni za 2020. iznose 720.343.682,96 kuna.

Članovi Skupštine su donijeli i Odluku o izmjenama Odluke o izvršavanju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2020. godinu te Odluku o davanju ovlaštenja županu za potpisivanje ugovora vezanih uz rad Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije tijekom epidemije bolesti Covid-19.

Na sjednici je donesena odluka o dopuni Odluke o plaći i drugim pravima župana i zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije te Odluka o dopuni Odluke o naknadama predsjedniku, potpredsjednicima i članovima Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije i njezinih radnih tijela.

Članovi Skupštine na sjednici su izglasali i Odluku o raspoređivanju sredstava iz Proračuna Koprivničko-križevačke županije za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije za 2020. godinu kojom se sredstva umanjuju za 50 posto.

- Advertisement -

– U zadnjoj točki o kojoj se glasalo, članovi Skupštine donesli su Zaključak o davanju suglasnosti na sklapanje Ugovora o osnivanju prava građenja s Piškornicom Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske – priopćili su iz Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti