Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

Slatko ‘z Međimurja, nova kuharica koja čuva tradicionalne recepte

U kuharici se mogu naći recepti za gibanicu, poveticu, međimursku pletenicu, zlevanku, slatki kukuruzni močnjak, štrucu 'z makom i orehima, razne pogače itd.

- Advertisement -

Jedna od dragocjenosti koja ostaje iz upravo završenog projekta Okusi domaće, kojeg je provela Lokalna akcijska grupa Mura-Drava, je kuharica s receptima za tradicionalne slastice iz Međimurja nazvana Slatko ‘z Međimurja, koja je predstavljena u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, na završnoj konferenciji projekta.

Skup je pozdravio voditelj LAG-a Mura-Drava Mihael Ružić, a uz zamjenika župana Međimurske županije Josipa Grivca, konferenciji su prisustvovale načelnice općina Sveta Marija i Donji Vidovec Đurđica Slamek i Bojana Petrić, Mario Moharić i Sanja Krištofić iz LAG-a Mura-Drava, zatim predstavnici REDEA-e, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec te direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Kuharicu je predstavila autorica predgovora Janja Kovač, viša kustosica Muzeja Međimurja, a deset recepata za slastice odabrala je Slađana Herman, nastavnica kulinarstva u Srednjoj školi Prelog, koja je za predstavljanje priredila radionicu i degustaciju.

- Advertisement -

Posjetiteljima je time dala priliku da sadržaj publikacije dožive svim osjetilima, a mnoge od njih vratila je u uspomene na djetinjstvo uz bakino ognjište.

U kuharici se mogu naći recepti za gibanicu, poveticu, međimursku pletenicu, zlevanku, slatki kukuruzni močnjak, štrucu ‘z makom i orehima, razne pogače itd.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

*Ovaj sadržaj donosimo u suradnji s Međimurskom županijom

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti