Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Slike sa speedway utrke u Donjem Kraljevcu obišle svih sedam kontinenata

Smještajni kapaciteti od Međimurja sve do Koprivnice bili su popunjeni mjesecima prije spektakla

- Oglas -

Stadion u Donjem Kraljevcu 29. travnja ponovo je bio svjetski centar motociklističkog sporta.

Održano je novo izdanje velike speedway utrke koju je s tribina uživo pratilo više od 7000 gledatelja, a putem malih ekrana utrku je u 56 zemalja pratilo čak 10 milijuna gledatelja na svim kontinentima.

Utrka Speedway Grand Prix of Croatia bila je dio bogatog programskog sadržaja Dana Međimurske županije.

- Oglas -

Darija Pavlic, direktorica utrke Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia, ujedno predstavnica FIM-a Svjetske motociklističke federacije, već je u najavi događaja istaknula da su smještajni kapaciteti od Međimurja sve do Koprivnice popunjeni mjesecima prije spektakla.

Njezin otac Zvonimir Pavlic i brat Jurica, iskusni šampioni speedwaya, vodili su brigu o pripremi i sigurnosti staze, na kojoj je i ove godine briljirao vozač Bartosz Zmarzlik te osvojio prvu Veliku nagradu u ovoj sezoni, devetnaesta je ovo njegova GP pobjeda i druga zaredom u Hrvatskoj.

Viceprvak je Robert Lambert, a treći Fredrik Lindgrena. Ljubitelji speedwaya sada ‘sele’ u Poljsku, gdje se iduća utrka sezone vozi 13. svibnja.

”Organizatori su još jednom pokazali da Hrvatska i Međimurje pripada samomu svjetskom rangu u pripremi svega potrebnoga za vrhunsko sportsko događanje. Tomu svjedoči i podatak da mnogi vozači izdvajaju upravo stadion Milenium kao omiljenu stazu, izrazito tehničku i praktičnu”, ističu u Međimurskoj županiji.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti