Utorak, 30. svibnja 2023.

Spektakl u Križevcima: Podravac iz Virja osvojio košarkaški sjever

U odlučujućoj utakmici večeras su u predivnom ambijentu u Križevcima poraženi od domaćeg Radnika s 84:82, ali to im je bilo dovoljno za njihov novi naslov

Košarkaši Podravca iz Virja novi-stari su prvaci Druge lige Sjever. U odlučujućoj utakmici večeras su u predivnom ambijentu u Križevcima poraženi od domaćeg Radnika s 84:82, ali to im je bilo dovoljno za njihov novi naslov.

Nakon prve dvije četvrtine Radnik je vodio s 53:44 i izgledalo je da će biti napeto do samog kraja. No, momčad Mirka Hrženjaka u nastavku susreta odigrala je na visokom nivou i nakon treće četvrtine bilo je samo 68:64 za domaćina. U posljednjoj četvrtini Virovci nisu dozvolili da se domaćini razmašu.

Košarkaši Podravca iz Virja slave naslov
Košarkaši Podravca iz Virja u sjajnom raspooženju // Foto: Prigorski.hr
Slavlje košarkaša Podravca iz Virja i njihova trenera Hrženjaka
Slavlje košarkaša Podravca iz Virja i njihova trenera Hrženjaka // Foto: KK Podravac Virje

Podsjetimo, prije zadnjeg kola Podravac je imao dva poraza, a Radnik tri. Prva utakmica u Virju završila je rezultatom 104:91, što je značilo da Virovcima večeras u Križevcima odgovara i svaki poraz do 12 razlike. Križevčani su imali prednost domaćeg terena i potporu većine gledatelja u dvorani, ali i gosti su imali glasnu podršku i ne sumnjamo da će njihovo slavlje potrajati do dugo u noć.

Navijači iz Virja
Navijači iz Virja // Foto: Prigorski.hr

Povijest međusobnih susreta ova dva kluba, prije svega sportskih prijatelja, ispunjena je mnoštvom uzbudljivih susreta i iznenađenja. Zadnjih nekoliko godina Podravac je uspješniji i osvojio je u zadnjih šest sezona sva tri naslova prvaka za koje se borio (dvije sezone nisu odigrane do kraja zbog korone, a jednu sezonu je Podravac igrao u Prvoj ligi). Radnik (postojao je i drugi klub – Prigorje financije) nije bio prvak još od vremena B lige s kraja devedesetih godina.

Radnik Križevci viceprvak je Druge košarkaške lige Sjever
Radnik Križevci viceprvak je Druge košarkaške lige Sjever // Foto: Prigorski.hr
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti