Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Stiže nam BregFest: koprivnički zaljubljenici u vina oduševljeni radionicom ‘Kratko putovanje Bregovitom Hrvatskom’

Polaznici radionice nisu skrivali zadovoljstvo novostečenim znanjem o vinima Bregovite Hrvatske. Kazali su kako će vina Bregovite Hrvatske nastaviti upoznavati i na eno-gstro manifestaciji BregFestu u Koprivnici u petak i subotu, 14. i 15. lipnja

- Oglas -

Na radionici ‘Kratko putovanje Bregovitom Hrvatskom’ koje je u utorak održano u Županijskoj komori Koprivnica Hrvatske gospodarske komore tražilo se mjesto više.

Radionica koju je vodio književnik, sommelier i vlasnik vinoteke Bonum Darko Pernjak imala je više od 20 polaznika – zaljubljenika u dobra vina iz Koprivnice i okolice. Središnja bregovita Hrvatska predstavljena im je uz kušanje šest vina iz te vinske regije. Poseban naglasak stavljen je na vina autohtonih sorti grožđa među kojima su škrlet i pušipel.

Polaznici radionice nisu skrivali zadovoljstvo novostečenim znanjem o vinima Bregovite Hrvatske. Kazali su kako će vina Bregovite Hrvatske nastaviti upoznavati i na eno-gastro manifestaciji BregFestu u Koprivnici u petak i subotu, 14. i 15. lipnja.

- Oglas -
Sommelier i vlasnik vinoteke Bonum Darko Pernjak
Sommelier i vlasnik vinoteke Bonum Darko Pernjak // Foto: TZGKC

Na koprivničkom će Zrinskom trgu svoja vina predstaviti 20 vinara Bregovite Hrvatske. Među njima su vinarije Kostanjevec, Matočec, Topolovčan, Bužić, Kalnička poljoprivredna zadruga, Šimunić, Grudić, Cik, St. Jerome, Kunčić, Cmrečnjak, Dvanajščak Kozol, Bedekovich, Lovrec, Polovanec, Miklaužić, Klet Romić i Bolfan Vinski vrh.

Festival građani mogu posjetiti u petak od 18 do 23 sata te u subotu između 10.30 i 13.30 sati te od 17 do 23 sata.

Organizatori festivala su udruga Bregovita Hrvatska i Turistička zajednica Grada Koprivnice.

Udruga Bregovita Hrvatska, regionalna organizacija za vinsku regiju Središnja bregovita Hrvatska, posvećena je unaprjeđenju vinogradarstva i vinarstva te promidžbi vina istoimene regije.

Središnja bregovita Hrvatska jedna je od četiriju hrvatskih vinskih regija. Obuhvaća Grad Zagreb i osam županija. Na tom su području smještena vinogorja Zagorja i Međimurja, Prigorja i Bilogore, Pokuplja, Moslavine te Plešivice.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti