Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

Što studenti misle o studiranju na Sveučilištu Sjever?

Sveučilište Sjever ustrojeno je kao dinamična organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje, promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu

Preporučujemo

Upisi na diplomske studije upravo su počeli, a još su u tijeku i upisi u preddiplomske studije pa smo upitali studente kakvo je njihovo iskustvo studiranja na jednom od najmodernijih i najbrže rastućih sveučilišta u Hrvatskoj.

„Na studiju Mehatronike na Sveučilištu Sjever mi je najbolje što su profesori uvijek voljni pomoći i prilagoditi se nama, kao i što nas uz suvremeno opremljene laboratorije pripremaju za rad u industriji. Studentski se posao može naći i u struci. Profesori nas također više potiču na samostalni rad uz različite zadatke, seminare uz njihovu podršku. Kolegiji su mi zanimljivi, uvijek naučim nešto novo što će mi koristiti u daljnjem usavršavanju. Plan mi je po završetku studija diplomirati i doktorirati na području mehatronike kao i naći posao u struci“, ističe Maja Radovanović, studentica druge godine preddiplomskog studija Mehatronike na Sveučilištu Sjever u Varaždinu.

Maja Radovanović
Maja Radovanović // Foto: Sveučilište Sjever

„Kao prvo, naš studij objedinjuje tri srodna područja – komunikologiju, medije i novinarstvo te nudi širok spektar stjecanja znanja i mogućnost kasnije odluke za konačno opredjeljenje. Kao drugo, najbolji element ovog studija izdvojila bih to što studenti imaju mogućnost teoriju primijeniti u praksi. Istaknula bih da mi odgovara to što nas u ovoj akademskoj godini nema previše, a to je prilika za bolju suradnju između studenata i njihovu suradnju s profesorima. S druge strane, svi imaju mogućnost istaknuti se na svoj način i u tome biti primjetni”, naglašava Ana Leona Lončar, studentica 1. godine Komunikologije, medija i novinarstva u Koprivnici.

Ana Leona Lončar
Ana Leona Lončar // Foto: Sveučilište Sjever

„Tražio sam fakultet po cijeloj Hrvatskoj, nisam želio upisati bilo što. Zadovoljan sam i stipendijom Grada Đurđevca kojom pokrivam dobar dio troškova školovanja, a djelomično uskoči moj poslodavac. Bolje je od očekivanog. Sad vidim da je ovo zaista dobar studij i nisam pogriješio u odabiru“, ističe Danijel Kovačević (44) iz Našica student Računarstva i informatike na Sveučilišta Sjever u Đurđevcu.

Bit ću dobro pripremljena za poslovne izazove

Ivana Rod studentica je, pak, na Odjelu za logistiku i održivu mobilnost te dobitnica nagrade dr.sc. Josip Čiček za najbolji studentski rad na 23. simpoziju Kvaliteta jučer – danas – sutra u organizaciji HDMK. Zašto je Ivana odlučila upisati Odjel za logistiku i održivu mobilnost?

“Tijekom studiranja na preddiplomskom stručnom studiju Logistika i mobilnost, shvatila sam koliko je logistika važna za pravilno funkcioniranje svijeta. Zbog toga sam odlučila nastaviti svoje školovanje na diplomskom sveučilišnom studiju – smjer: Logistički menadžment. Sektor logistike napreduje i sve više postaje područje interesa za nove generacije studenata. Logističari se nalaze u gotovo svim područjima – u nabavi, skladištenju, proizvodnji, distribuciji, veleprodaji, maloprodaji i slično. U godinama koje dolaze očekuje se revolucija industrije (Industrija 4.0) pa tako i revolucija logistike. Tu revoluciju omogućit će nove tehnologije kao što su Internet of Things, dronovi i autonomna vozila. Željela bih biti dio te revolucije i raditi s vrhunskom tehnologijom te sam zbog toga iznimno sretna što sam upisala diplomski studij Logističkog menadžmenta. Nakon završetka studija zasigurno ću biti dobro pripremljena za poslovne izazove koji me čekaju te se nadam da ću pomoći u stvaranju boljeg svijeta za buduće generacije“, ističe Ivana.

Ivana Rod
Ivana Rod // Foto: Sveučilište Sjever

Zašto studirati na Sveučilištu Sjever?

Ništa manje nisu zadovoljni ni studenti ostalih preddiplomskih i diplomskih studija na Sveučilištu Sjever, a brojni su razlozi zašto je to tako:

Sveučilište Sjever ustrojeno je kao dinamična organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje, promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Sveučilište Sjever studentima omogućuje priliku za studiranje brojnih studijskih programa po suvremenim standardima do najviše akademske titule. Osim toga, Sjever ima najveći postotak studenata (čak 78%) u deficitarnom STEM području pa su studenti nakon što završe studij iznimno traženi. Stopa zaposlenja nakon završenog studija na Sveučilištu Sjever je vrlo velika, a dosadašnji studenti postižu zavidnu karijeru u realnom sektoru.

Sveučilište Sjever
Diplomanti Sveučilišta Sjever u Varaždinu // Foto: Sveučilipte Sjever

Što to čini Sveučilište Sjever najbrže rastućim te najperspektivnijim sveučilištem u Republici Hrvatskoj:

1/ STUDENT JE U SREDIŠTU POZORNOSTI

Personalizirani način edukacije, tijekom koje student nije broj, nego se svakom studentu pristupa na individualan način, zadovoljavajući njegove osobnosti i preferencije. Na Sveučilištu Sjever profesori usko surađuju sa studentima te nisu samo mentori i nastavnici, nego i prijatelji.

2/ SUVREMENO OPREMLJENI LABORATORIJI

Neovisno o tome koji od 30 studija izabere, svakog studenta očekuju suvremeno opremljeni laboratoriji, stručna praksa u realnom sektoru te brojna stručna predavanja kako bi sve stečeno znanje već tijekom studija mogao upotrijebiti u praksi.

3/ BLISKA SURADNJA S PRIVREDOM

Na Sveučilištu Sjever studenti imaju mogućnost učenja od najboljih jer Sveučilište surađuje s najvećim stručnjacima iz akademskog svijeta i privrede koji su nerijetko i gosti predavači, poput primjerice Mate Rimca, Borisa Vujčića, Dražena Klarića, Krešimira Macana, Ljube Jurčića, Roberta Knjaza, Davora Brukete, Silvija Tomaševića i mnogih priznatih domaćih i svjetskih stručnjaka. Istraživanja pokazuju da Sveučilište Sjever ima najveći postotak zapošljavanja nakon diplome u odnosu na druga sveučilišta.  Aktivna suradnja te osluškivanje realnih potreba gospodarstva u regiji upravo je jedan od ključnih ciljeva i uvjeta razvoja i napretka samog sveučilišta i studijskih programa, što prepoznaje i privreda.

4/ MEĐUNARODNA SURADNJA

Sveučilište Sjever sudjeluje u velikom broju međunarodnih projekata i inicijativa te s brojnim međunarodnim sveučilištima, a putem programa ERASMUS+ , najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport koji obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, studentima je omogućena mobilnost u svrhu studijskog boravka ili stručne prakse na visokoobrazovnim ustanovama ili organizacijama diljem svijeta.

5/  AKTIVNI STUDENTI SPORTAŠI

Na Sveučilištu Sjever vrlo su aktivni studenti sportaši okupljeni u Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever, što dokazuju sudjelovanjem na brojnim domaćim ali i inozemnim studentskim sportskim natjecanjima, ostvarujući zavidne sportske rezultate. Savez sportskih udruga punopravni je član Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Sveučilište Sjever djeluje u dva sveučilišna centra – Sveučilišnom centru Koprivnica i Sveučilišnom centru Varaždin, a od prošle godine studenti mogu odabrati i četiri nova studijska programa: preddiplomski sveučilišni studij Glazba i mediji, preddiplomski sveučilišni studij Geodezija i geomatika u Sveučilišnom centru Varaždin te preddiplomski sveučilišni studij Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža u Sveučilišnom centru Koprivnica i preddiplomski stručni studij Informatika i računarstvo u Đurđevcu!

Sveučilište Sjever
Foto: Sveučilište Sjever

SVEUČILIŠNI CENTAR KOPRIVNICA

Preddiplomski studiji:

Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža
Medijski dizajn
Komunikologija, mediji i novinarstvo
Poslovanje i menadžment
Prehrambena tehnologija
Logistika i mobilnost
Računarstvo i informatika*
*Izvodi se na dislociranoj lokaciji Sveučilišta Sjever u Đurđevcu

Diplomski studiji:

Komunikologija, mediji i novinarstvo
Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša
Održiva mobilnost i logistički menadžment
Medijski dizajn

Poslijediplomski studiji:

Mediji i komunikacija

Sveučilište Sjever
Foto: Sveučilište Sjever

SVEUČILIŠNI CENTAR VARAŽDIN

Preddiplomski studiji:

Geodezija i geomatika
Glazba i mediji
Elektrotehnika
Multimedija, oblikovanje i primjena
Proizvodno strojarstvo
Logistika i mobilnost
Graditeljstvo
Sestrinstvo
Mehatronika
Fizioterapija

Diplomski studiji:

Poslovna ekonomija
Odnosi s javnostima
Multimedija
Strojarstvo
Graditeljstvo
Sestrinstvo – menadžment u sestrinstvu

Poslijediplomski studiji:

Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment
Poduzetništvo i EU fondovi

Promocija na Sjeveru
Promocija na Sjeveru // Foto: Sveučilište Sjever

Znanje je u tvojim rukama! Upiši Sveučilište Sjever – Sveučilište kojem je stalo!

Prijave za preddiplomske studije se obavljaju putem stranice www.postani-student.hr, a za diplomske putem web stranice diplomski.studij.hr!

- Advertisement -

Najnovije objave