Utorak, 27. rujna 2022.

Svake godine sve više školaraca i vrtićaraca na đurđevačkom području

Veliki je interes i za upise na Sveučilište Sjever u Đurđevcu na studij Računarstva i informatike

Preporučujemo

Grad Đurđevac i ove godine bilježi veliki porast upisane djece u dječji vrtić Maslačak.

“Za upis je prijavljeno oko 70 budućih vrtićaraca, što znači da će iduće pedagoške godine vrtić pohađati preko 300 djece raspoređene u 18 odgojnih skupina. Osigurat ćemo upis za svu djecu s područja grada te ni ove godine nemamo listu čekanja. Prvi smo se prijavili na raspisani natječaj za dogradnju vrtića i vjerujem da će uskoro biti objavljeni rezultati te da ćemo brzo krenuti s izgradnjom”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U Osnovnoj školi Đurđevac i ove će godine preko 80 učenika krenuti u prvi razred te će biti raspoređeni u četiri razreda odjela.

“Sve je veći i veći broj osnovnoškolaca, odnosno svake godine upisujemo četiri razredna odjela te zbog povećanja razrednih odjela imamo nastavu u dvije smjene, ali i zbog toga što su naši predškolci trenutno smješteni u školi kako bi se osiguralo dovoljno mjesta za upis sve djece u vrtić. Nakon dogradnje vrtića školarci će nastavu polaziti u jednoj smjeni. Preko projekta uređenja školske kuhinje osigurat će se adekvatan prostor za pripremu školskih obroka, a uredit će se i prostor restorana. Imamo spreman projekt i iščekujemo raspisivanje natječaja”, istaknuo je Janči.

Postoji i veliki interes za upis u Gimnaziju dr. Ivana Kranjčeva i Srednju školu Đurđevac, a najviše iz područja računarstva i elektrotehnike. Učenici sve više pokazuju interes za zanimanja iz IT sektora s kojima lakše pronalaze posao nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Veliki je interes i za upise na Sveučilište Sjever u Đurđevcu na studij Računarstva i informatike. Već sada je đurđevački studij prvi izbor za čak 15 budućih studenata, a njima još 30 je drugi ili treći izbor.

“Učenici s našeg područja sada imaju mogućnost studirati kod kuće, nemaju velike troškove putovanja i smještaja, a imaju najkvalitetniji stupanj obrazovanja. Ako netko ima dvojbu gdje studirati da bi dobio najbolje znanje iz područja programiranja te informatike i računarstva, onda je to svakako nadaleko Đurđevac. Osigurane stipendije koje daje Grad su također još jedan dodatni razlog za studij u Đurđevcu. To je prilika za štednju na svim troškovima za vrijeme studija, što je ispravna odluka”, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

- Advertisement -

Najnovije objave