Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Talentirani učenici iz Koprivničkog Ivanca osvojili prvu nagradu u projektu Heroj ulice

Cilj programa bio je identificirati, angažirati, podržati i educirati lokalne mlade vođe kako bi stvorili promjene unutar svojih zajednica

- Oglas -

Učenici sedmog razreda Jan Jakupić, Ivan Munko i Rafael Balaško te učenice osmog razreda Laura Mesar i Ana-Marija De Conti Osnovne škole Koprivnički Ivanec sudjelovali su u projektu Heroj ulice koji je trajao punih 10 mjeseci.

Projekt je osmislio i kreirao Impact Hub Zagreb, a provodi se uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu.

Impact Hub Zagreb je dio mreže koju čini više od 100 Impact Hubova u više od 55 zemalja te s više od 16.500 članova.

- Oglas -

Cilj projekta bio je identificirati, angažirati, podržati i educirati lokalne mlade vođe (heroje) kako bi stvorili promjene unutar svojih zajednica, a oni najkreativniji dobiti i financijska sredstva za uvođenje promjena.

Učenici OŠ Koprivnički Ivanec

Slogan projekta bio je ‘Svaki tjedan izazov jedan’, a učenici OŠ Koprivnički Ivanec, Next-Gen Vođe, su pod vodstvom mentorice Branke Stančin-Levanček uspješno izvršili svih 10 izazova te osvojili prvu nagradu u iznosu od 1000 dolara.

Problem koji su primijetili u lokalnoj zajednici i na čije rješavanje su se usredotočili tijekom 10 izazova je neosvijetljeno školsko igralište u Kunovcu te su ga odlučili riješiti na kreativan i ekološki osviješten način, izgradnjom solarnog stabla.

“Svota od 1000 dolara uvelike će pomoći pri početku realizacije solarnog stabla. Za kompletnu realizaciju naši Next-Gen Vođe morat će dobro zasukati rukave i pripremiti se na još mnoštvo izazova i prepreka”, istaknuli su iz Osnovne škole Koprivnički Ivanec.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti