Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Tena Petika o nastupu na Svjetskom prvenstvu: Sanjala sam o tome od malih nogu, zahvalna sam za ovu priliku i iskustvo

Ovo mi je bio prvi nastup za seniorsku reprezentaciju i mogu reći da sam u početku bila u malom grču, no kasnije sam se uz pomoć trenera i suigračica oslobodila – govori Tena

- Oglas -

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija imala je problema s koronavirusom na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj te je završila natjecanje na 18. mjestu, bez željenog četvrtfinala. Bez Ćamile Mičijević, Dore Krsnik i Ivane Dežić nije išlo, a nakon njihovih pozitivnih testova reprezentaciji se priključila vanjska igračica Lokomotive, Koprivničanka Tena Petika.

– Zaigrati na Svjetskom prvenstvu bio je stvarno nerealan osjećaj. To je ono za što treniram, za što se spremam, što sam sanjala od malih nogu tek počevši igrati rukomet. Ostvarilo se i prije nego što sam očekivala i zahvalna sam za ovu priliku i iskustvo. Igrati za reprezentaciju je poseban osjećaj i čast, a pogotovo predstavljati Hrvatsku na tako velikom natjecanju – rekla je Tena.

Poziv je stigao iznenada, pogotovo s obzirom na to da Tena nije bila na završnim pripremama u Poreču.

- Oglas -

– Poziv me zaista iznenadio, žao mi je što je moj poziv značio to da su cure bile pozitivne na koronavirus, ali naravno da sam bila sretna i uzbuđena kad su se dojmovi slegli i kad sam shvatila da ja zaista idem u Španjolsku – kaže.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija
Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu ostvarila dvije pobjede // Foto: IHF/HRS

Kako je bilo igrati utakmice koje su ipak bile dosad najviša razina njene karijere?

– Priželjkivala sam određenu minutažu i na to sam se spremila. Željela sam doprinijeti našoj igri te pomoći reprezentaciji doći do što više pobjeda. Igrati ovakve utakmice poseban je osjećaj i novo iskustvo za mene. Ovo mi je bio prvi nastup za seniorsku reprezentaciju i mogu reći da sam u početku bila u malom grču, no kasnije sam se uz pomoć trenera i suigračica oslobodila – govori Tena.

Majka Snježana je pomoćnica hrvatskog izbornika Nenada Šoštarića, ali u Španjolskoj je s Tenom imala strogo služben odnos.

– Zna se hijerarhija, nije to kao u obitelji da imam pravo glasa. Ovdje sam da slušam i učim – opisala je Tena.

- Oglas -

Kako bi ocijenila nastup Hrvatske?

– Našli smo se u dosta problema, zbog zaraze krucijalnih igračica. Vanjska linija nam je bila tanka, nismo imali dovoljno zamjena, na kraju turnira nas je taj umor i koštao. Mislim da smo dale sve od sebe i da smo se i u ovakvoj situaciji borile i željele pružiti što bolju igru. Nemamo si što zamjeriti, treba iz svega ovoga izvući pouku i okrenuti se kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje nas uskoro čekaju – smatra Tena.

Kako će ovo iskustvo utjecati na njenu daljnju karijeru?

– Smatram da uvijek treba ostati ponizan. Stvarno sam zahvalna za ovu priliku i to mi može biti samo poticaj da dalje nastavim raditi i truditi se, jer vidim da sam na dobrom putu. Mislim da mi je ovo također jedno veliko iskustvo, a pomoću takvih iskustava se i raste u igračkom smislu – zaključila je Tena Petika.

Hrvatske rukometašice
Hrvatske rukometašice nakon SP-a // Foto: IHF/HRS
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti