Utorak, 29. studenoga 2022.

Tko je Krunoslav Jakupčić, uhićeni predsjednik uprave Hrvatskih šuma?

Jakupčiću je jutros pretražen dom i ured, a nakon što pretrage budu dovršene vjerojatno će biti odveden prvo na policiju, a zatim na tužiteljstvo radi ispitivanja

Preporučujemo

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić uhićen je jutros, potvrdio je za Večernji list njegov odvjetnik Vladimir Terešak.

– Istina je da je uhićen, a više detalja zbog čega ga se sumnjiči za sada ne znam – kazao je Terešak.

Rođenom Đurđevčaninu Jakupčiću je jutros pretražen dom i ured, a nakon što pretrage budu dovršene vjerojatno će biti odveden prvo na policiju, a zatim na tužiteljstvo radi ispitivanja.

Doznaje se da je njegovo uhićenje dio veće akcije kojom je obuhvaćeno više osoba te da ga se sumnjiči za gospodarske zlouporabe.

Krunoslav Jakupčić diplomirani je inženjer šumarstva te dugogodišnji član HDZ-a, još od veljače 1994. godine.

Prije nego što je zasjeo na čelo Hrvatskih šuma bio je voditelj Uprave Šuma Zagreb i to od ožujka 2008. godine. Na čelu Hrvatskih šuma je od ožujka 2017. godine, a na tom mjestu zamijenio je Krešimira Žagara, piše Index.hr.

Jakupčić je obnašao dužnost predsjednika Uprave Hrvatskih šuma s neto plaćom od 29.297 kuna. To je najviša plaća u državnim tvrtkama.

Jakupčić je u imovinskoj kartici prijavio dva stana u Zagrebu i jedan apartman u Pirovcu. Jedan stan je od 96 kvadrata na predjelu Trešnjevka procijenjen na više od milijun kuna. Uz stan ide i garaža od 22 kvadrata. Drugi stan je također na Trešnjevci, ima 44 kvadrata, a procijenjen je na malo manje od pola milijuna kuna. Apartman u Pirovcu je od 45 kvadrata, a procijenjen je na 435 tisuća kuna. Jakupčić je prijavio da posjeduje šumu u Kozarevcu i njivu u Maloj Erpenji. Posjeduje i dva automobila Renault Megane iz 2011. godine te VW Passat iz 2014. godine. Prijavio je i štednju veću od 300 tisuća kuna.

Jakupčić je 2016. godine dobio javno priznanje Zlatna plaketa “Sveti Juraj” u Gradu Đurđevcu za izuzetna ostvarenja u području gospodarstva.

Obrazloženje:

“Krunoslav Jakupčić rođen je 20. svibnja 1957. godine u Đurđevcu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Đurđevcu, a Šumarski fakultet u Zagrebu. Nakon diplome, zaposlio se je u Šumskom gospodarstvu Koprivnica, Šumarija Đurđevac, a kasnije je radio i u Šumarijama Repaš i Križevci, Upravi šuma Koprivnica i Zagreb te u Direkciji Hrvatskih šuma u Zagrebu.

Njegov rad obilježili su stručnost, marljivost i predanost stalnom učenju što je uzrokovalo uspješnu karijeru. U svom dosadašnjem radu Krunoslav Jakupčić upoznao je i unaprijedio sve stručne poslove u šumarstvu. Danas sa 33 godine radnog iskustva najuspješniji je voditelj Uprave šuma, Podružnice Zagreb, koja pokriva četiri parka prirode, a pored toga za Grad Zagreb gospodari i njegovim park – šumama kao i parkom Maksimir, spomenikom parkovne arhitekture. Uz svu složenost poslova, gospodin Jakupčić kao voditelj Uprave šuma, Podružnice Zagreb, ostvaruje izvanredne poslovne rezultate. Cijenjen je među svojim zaposlenicima, kao i od strane poslovnih partnera i rukovodećih struktura Grada Zagreba.

U vrijeme kad je živio u Đurđevcu, pored rada u struci, Krunoslav Jakupčić ostavio je značajan trag u košarci. Igrao je za Košarkaški klub „Mladost“ od njegovog osnutka 1972. godine do 1987. godine, a kasnije je bio trener kadeta do 1990.

Gospodin Krunoslav Jakupčić aktivno i nesebično podupire sva značajnija događanja u Klubu Podravaca u Zagrebu, posebno s područja kulture, čime širi ugled grada Đurđevca i ovog dijela Podravine.

Za izuzetna ostvarenja u području gospodarstva, sporta i drugih društvenih djelatnosti, gospodinu Krunoslavu Jakupčiću dodjeljuje se Javno priznanje Zlatna plaketa „Sveti Juraj“.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti