Četvrtak, 29. veljače 2024.

Trener Bratstva Dejan Zrinski nakon odluke o Četvrtoj ligi: ‘Izlagani smo i izigrani, tražimo zaštitu našeg Saveza’

Tražit ćemo sastanak s Izvršnim odborom našeg Saveza jer smatramo da smo izigrani, tražimo zaštitu, da nas prime i saslušaju. Time što se nas šikanira i omalovažava, ujedno se omalovažava i naš Županijski savez, ističe Zrinski

- Oglas -

Nakon sastanka Izvršnog odbora Nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije, u četvrtak je objavljen konačni sastav Četvrte nogometne lige ‘Bjelovar–Koprivnica–Virovitica’.

Iz lige ispada Graničar iz Đurđevca, a zbog boljeg međusobnog omjera ostaje Suhopolje. Ribar iz Končanice i Bratstvo iz Kunovca ipak neće igrati viši rang jer nisu zadovoljili sve tražene uvjete. U ligu je stoga ušla momčad Mladosti iz Molvi, a još prije i Voćin.

– Bratstvo je otpalo zbog nedostatka mlađih uzrasta. Imali su rok dostaviti popis registriranih igrača za dvije ekipe do srijede, 13. VII. u 12 sati. Ribar iz Končanice imao je problem s dimenzijama igrališta i zbog toga je odustao – rekao nam je Kruno Moslavac, tajnik Nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije i povjerenik Četvrte nogometne lige ‘Bjelovar-Koprivnica-Virovitica’.

- Oglas -

Kaže kako je vidio e-mail pristigao iz Kunovca, u kojem iz Bratstva traže produljenje roka za 48 sati.

– Oni su tražili produljenje roka, ali u ranijem dopisu je decidirano određen rok, srijeda u 12 sati. Mi smo na Izvršnom odboru morali to riješiti, pa nećemo čekati do 1. kolovoza. Odluka je konačna, iako će vjerojatno sad krenuti žalbe – zaključio je Moslavac.

NK Mladost Molve
Slavlje nogometaša Mladosti Molve // Foto: Facebook

Četvrta liga s natjecanjem počinje 28. kolovoza, no ‘oštećeni’ klubovi se ne mire s ovakvim raspletom situacije. U Đurđevcu su vjerojatno jako teško primili ovakvu odluku, no oni tvrde kako je zapravo još nisu primili, barem je tako bilo u trenutku zaključenja ovog broja.

– Mi nemamo nikakvu odluku. Dok će biti službeno, možemo komentirati, a ovako nemamo komentara – rekao je Dario Pecikozić, predsjednik đurđevačkog Graničara.

Za razliku od njega, za komentar je bio raspoložen Dejan Zrinski, trener Bratstva iz Kunovca.

- Oglas -

– Mislim da smo izlagani i izigrani, i nećemo ostati hladni. Nije nama da baš moramo biti u Četvrtoj ligi, ali ne želimo da netko iz nas radi bedaka. Kontaktirali smo povjerenika Moslavca, naš tajnik i ja, pitali smo kakve minimalne uvjete moramo imati za Četvrtu ligu, oni su nam rekli da ćemo sve znati na vrijeme. Prošlog petka su nam poslali dopis, u kojem su napisali da je srijeda (13. VII.) do 12 sati zadnji rok – rekao je nam je Dejan Zrinski u četvrtak popodne.

Dopsi Bratstva iz Kunovca na kojeg nije stigao odgovor // Izvor: NK Bratstvo Kunovec

Kaže kako je Bratstvo dogovaralo ustupanje dvije mlade momčadi s Tomislavom iz Drnja i Sokolom iz Sokolovca, jer Školu nogometa Općine Koprivnički Ivanec još godinu dana ne žele dirati, dok se ona ne posloži.

– Tražili smo od vodstva natjecanja da nam produlje rok do petka u 12 sati kako bismo mogli sve potrebno napraviti. Jer, trebalo je skupiti potpise suglasnosti djece i roditelja, a vrijeme je godišnjih odmora. Mi u našem Županijskom savezu imamo 32 knjižice mladih igrača, potrebno ih je 26. Ja se pitam tko će za to odgovarati. Oni na našu e-mail poruku nisu ni odgovorili. Bilo bi normalno da je rok bio par dana prije plenuma – kaže Zrinski.

Dejan Zrinski
Dejan Zrinski, trener Bratstva iz Kunovca // Foto: Luka Krušec/Lumedia

U Kunovcu se ne mire s ovakvom odlukom.

– Mi smo ipak perjanica županijskog nogometa posljednjih godina, s Borcem i Drnjem, dok je Tehničar bio u višoj ligi. Ne podcjenjujemo Molve, oni imaju tradiciju, ali mislim da bi naš Županijski nogometni savez trebao stati iza nas. Tražit ćemo sastanak s Izvršnim odborom našeg Saveza jer smatramo da smo izigrani, tražimo zaštitu, da nas prime i saslušaju. Time što se nas šikanira i omalovažava, ujedno se omalovažava i naš Županijski savez. To je moje mišljenje, ne mora biti da je dobro. No, tražit ćemo objašnjenje zašto nam se nitko nije javio, ni pismeno ni usmeno – poručio je Zrinski.

Priča bi trebala biti riješena, jer odluka je službena, ali klubovi imaju i pravo žalbe. Puno se prašine podiglo, duhovi su se uzburkali, i ne bismo se kladili da je ova odluka i konačna…

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti