Subota, 4. prosinca 2021.

Turistička zajednica Grada Đurđevca radi na razvoju novih turističkih proizvoda

Prijavljen je projekt Podravina Adventure unutar kojeg će se promovirati novi turistički sadržaji, rafting na rijeci Dravi, Paragliding, airsoft i quad safari

Preporučujemo

Na sjednici đurđevačkog Gradskog vijeća usvojeno je izvješće o radu Turističke zajednice Grada Đurđevca za 2020.

U prethodnoj godini, Turistička zajednica radila je na razvoju novih turističkih proizvoda, odnosno revitalizaciji projekta Prirodne baštine koji obuhvaća izgradnju hostela u Park šumi Borik, otvorenje Posjetiteljskog centra Đurđevački pijesci, sustav električnih bicikala te osmišljavanje programa za školu u prirodu.

U suradnji s tvrtkom Stari grad sudjelovala je u organizaciji i pokretanju Kina Đurđevac u novoobnovljenom Domu kulture, a udruživanjem sa susjednom Turističkom zajednicom područja Dravski peski prijavila je projekt Podravina Adventure unutar kojeg će se promovirati novi turistički sadržaji, rafting na rijeci Dravi, Paragliding, airsoft i quad safari.

Unatoč situaciji s koronavirusom, u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama organizirana je 52. Picokijada uz spektakularan scenski prikaz Legende o Picokima pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića te 30-ak priredaba u kojima je sudjelovalo preko 3000 sudionika.

Uz Picokijadu, održane su i manifestacije manjeg karaktera Kolinje fest, podjela graha povodom Međunarodnog praznika rada, Summer Cock festival, Jesen v Đurđevcu te klizalište na Trgu svetog Jurja, dok je povodom obilježavanja Dana Državnosti održan i glazbeno-scenski spektakl, emisija Lijepom našom koja je emitirana uživo na programu HRT-a.

Također, pomogla je u suorganizaciji Dana Svete Ane, Noći muzeja, otvorenje izložbe Leonarda Da Vincija, promociji airsofta, organizaciji Bartolova te izložbi malih životinja i kup šampiona.

“Turistička zajednica intenzivno je radila na oglašavanju destinacijskog brenda, turističke ponude te proizvoda u suradnji s lokalnim i regionalnim radio postajama i portalima, a odrađeno je i nekoliko TV reportaža o Picokijadi i prirodnoj baštini đurđevačke Podravine”, istaknuli su na sjednici Gradskog vijeća.

Najnovije objave