Četvrtak, 18. srpnja 2024.

U atriju đurđevačke utvrde Stari grad otvorena izložba skulptura slovenskog kipara Roberta Juraka

Robert Jurak je i autor unikatnih komada namještaja, zapravo to su skulpture postavljene na otvorenom, uglavnom umjetničke klupe

- Oglas -

U organizaciji đurđevačkog muzeja u atriju utvrde Stari grad otvorena je izložba skulptura ‘Metalna krila nad Panonijom’ slovenskog kipara Roberta Juraka.

Kipar Robert Jurak stvara skulpture uglavnom od željeza, koje nadopunjuje raznim materijalima, ponajviše drvom, kamenom ili glinom.

“Osim skulptura, autor je unikatnih komada namještaja, zapravo to su skulpture postavljene na otvorenom, uglavnom umjetničke klupe. Jurak se okušao i kao slikar i grafičar pa su njegove grafike izložene i na ovoj izložbi”, rekla je ravnateljica đurđevačkog muzeja Edita Janković-Hapavel te dodala da se na livadi oko utvrde Stari grad mogu vidjeti skulpture kao što su Bambus, Totem stabla, Vrbe, Robicop, Plavi Jadran, Stup društva i druge.

- Oglas -
Skulpture Roberta Juraka
Izvor fotografije: Muzej grada Đurđevca

Robert Jurak, autor ove jedinstvene izložbe skulptura od željeza i drugih materijala na otvorenom, zahvalio je Gradu Đurđevcu i đurđevačkom na organiziranju izložbe.

Izložba skulptura Roberta Juraka
Izvor fotografije: Muzej grada Đurđevca

“Jurakova izložba u Đurđevcu, vizualna senzacija! Snaga, energija, mašta, moć, brušenje vijuga i stezanje vijaka za čistu i radosnu percepciju”, istaknula je književnica Božica Jelušić

Napomenimo kako je izložba podržana od strane Ministarstva kulture i medija, Koprivničko–križevačke županije i Grada Đurđevca, a moći će se razgledati do 29. rujna na livadi i prostoru ispred utvrde Stari grad.

Izložba skulptura Roberta Juraka
Izvor fotografije: Muzej grada Đurđevca
Atrij utvrde Stari grad
Izvor fotografije: Muzej grada Đurđevca

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti