Četvrtak, 6. listopada 2022.

U đurđevačkom muzeju mališani pokazali kreativnost u oslikavanju kamenčića

Muzejske djelatnice objasnile su mališanima na koje će načine i pomoću čega oslikavati kamenčiće te koje će motive moći crtati

Preporučujemo

Na Ljetnoj radionici održanoj u srijedu, 19. kolovoza, u đurđevačkom muzeju, maleni su kreativci oslikavali kamenčiće i stvarali vlastite priče.

Muzejske djelatnice objasnile su mališanima na koje će načine i pomoću čega oslikavati kamenčiće te koje će motive moći crtati.

Nakon što su pogledali mnoštvo slika oslikanog kamenja kako bi i sami dobili neke ideje, krenulo je slikanje, a za radionicu su bile pripremljene podloge na koje se lijepio finalni proizvod.

Ljetna radionica u đurđevačkom muzeju

Na podlogu plave boje koja je predstavljala more, mališani su stavljali kamenčiće s nacrtanim ribama, morskim psima, dupinima, morskim zvijezdama i brodovima, a na podlogu zelene boje koja je predstavljala prirodu, stavljali su kamenčiće s cvijećem, leptirima, bubamarama i drvećem.

Jednu su podlogu žute boje ispunili pustinjskim motivima poput kaktusa i ljame, a ostale su podloge ispunjene kamenčićima raznovrsnih motiva.

Već ovog tjedna na repertoaru je posljednje okupljanje u sklopu Ljetne zabave u muzeju, kada će se u sklopu radionice Muzejska abeceda naučiti nešto o pojmovima vezanima uz umjetnost, muzeje i utvrdu Stari grad.

- Advertisement -

Najnovije objave