Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Đurđevačka knjižnica primila donaciju od tri robotička seta za Micro:Maqueen robote

IRIM-ovi edukatori su 19. kolovoza posjetili knjižnicu i održali edukaciju za knjižničare s ciljem upoznavanja knjižničara s opremom i aktivnostima projekta

Preporučujemo

Đurđevačka knjižnica sudjeluje u projektu Digitalni građanin Instituta za razvoj i inovativnost mladih kao nastavak prethodnih projekata koji se koriste istom opremom s novim dodacima za micro:bit.

IRIM-ovi edukatori su 19. kolovoza posjetili knjižnicu i održali edukaciju za knjižničare s ciljem upoznavanja knjižničara s opremom i aktivnostima projekta te donirali knjižnici tri robotička seta, takozvane Micro:Maqueen robote za Micro:bit.

Ovi roboti su STEM edukacijski ‘uradi sam’ kompleti koji služe kao dodaci za micro:bit.

Set Micro:Magueen robot za Micro:bit, uz ostalu opremu i priručnike, može se besplatno posuditi u knjižnici, a sva djeca i roditelji mogu se informirati o posudbi setova i učiti jednostavno programiranje.

IRIM priprema i novu mrežnu stranicu koja sadrži niz online tečajeva raznih tehnologija robotike, a između ostalog i tečaj Micro:Maqueen-a, koje će djeca moći samostalno raditi kod kuće ili na računalu u knjižnici.

Na kraju uspješno odrađenih tečajeva polaznici će dobivati bedževe i certifikate, a dijelit će se i nagrade koje će stizati na vašu kućnu adresu.

- Advertisement -

Najnovije objave