Subota, 21. svibnja 2022.

U đurđevačkom muzeju održana prva ljetna družionica

Učenici su na radionici prolistatli i publikaciju Upoznajmo utvrdu Stari grad koju su po završetku radionice ponijeli svojim kućama

Preporučujemo

Upoznajmo utvrdu Stari grad bila je tema prve ljetne radionice i družionice u đurđevačkom muzeju.

Polaznici radionice bili su đurđevački osnovnoškolci koji su sa znatiželjom slušali priču o povijesti Đurđevca, ljudima, starim obrtima, utvrdi Stari grad, tadašnjim prirodnim obilježjima poput pješčane pustinje i močvare te dakako o neizostavnoj Legendi o Picokima.

Đurđevački osnovnoškolci

Saznavši sve što ih zanima, uz pokoje pitanje o stvarima koje nisu do sada čuli, s pregršt novih znanja i informacija prionuli su na kreativni zadatak. Stari grad je tako nacrtan okružen močvarom, pijetao, odnosno picok, kako leti iz topa i spašava Đurđevac od osmanskih trupa, a našla se tu i poculica, trifora, nadsvođen prozor te grb Sigismunda Ernušta.

Đurđevački osnovnoškolci

Također, učenici su na radionici prolistatli i publikaciju Upoznajmo utvrdu Stari grad koju su po završetku radionice ponijeli svojim kućama.

Sljedeća družionica održat će se u srijedu, 14. srpnja, u 10 sati, a na njoj će se slikati cvjetni motivi s tradicijskih pregača.

- Advertisement -

Najnovije objave