Ponedjeljak, 27. rujna 2021.

U đurđevačkom muzeju otvorena izložba Gordane Špoljar Andrašić

Izložba predstavlja autoričino istraživanje vlastitog identiteta i smisla postojanja te varljivosti sjećanja, kako osobnog, tako i kolektivnog

Preporučujemo

U đurđevačkom muzeju svečano je otvorena izložba samostalne koprivničke umjetnice Gordane Špoljar Andrašić, pod nazivom Okrhak memorije II.

U uvodnom djelu otvorenja prisutne je pozdravila ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel koja je uz nekoliko riječi o samom djelovanju đurđevačkog muzeja, istaknula veliku suradnju muzeja s brojnim koprivničkim, akademskim i amaterskim slikarima, udrugama i pojedincima koji godinama izlažu u ovim galerijskim prostorima.

Nakon uvodnog govora ravnateljice, gostima se obratila Tanja Špoljar koja je predstavila umjetnicu Gordanu Špoljar Andrašić i postavljenu izložbu kako bi posjetiteljima približila njen rad.

Otvorenje izložbe

U ovom ciklusu, slike i crteži proširuju se u ambijent uz pomoć in situ instalacija i zvučnog zapisa koji su također dio iste teme, istog narativa. Izložba predstavlja autoričino istraživanje vlastitog identiteta i smisla postojanja te varljivosti sjećanja, kako osobnog, tako i kolektivnog.

Autorica se ovom izložbom osobito posvetila temi djetinjstva i djevojaštva u kojima vidi početke naših potraga za vlastitim identitetom, ali se istovremeno bavi i univerzalnom temom traume i kolektivnog sjećanja.

Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči uz čestitku i zahvalu Gordani na još jednoj uspješnoj izložbi, a prigodnim riječima na otvorenju izložbe obratili su se i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te ravnatelj koprivničkog muzeja Robert Čimin koji je svima u budućnosti zaželio što više ovakvih kulturnih programa.

Zbog epidemioloških mjera na otvorenju je prisustvovao mali broj ljudi, a izložba će se moći razgledati do 20. lipnja.

Najnovije objave