Petak, 3. veljače 2023.

U Đurđevcu je otvorena specijalistička ordinacija oftamologije i optometrije

Radno vrijeme oftalmološke ordinacije je ponedjeljkom i utorkom u poslijepodnevnom terminu, a srijedom, četvrtkom i petkom prijepodne

Preporučujemo

U prostorima Ispostave Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Đurđevcu u ponedjeljak je s radom započela specijalistička ordinacija oftalmologije i optometrije.

Sredstava za nabavu 300 tisuća kuna vrijedne medicinske opreme potrebne za rad osigurala je Županija, a u ordinaciji će raditi dr. Blaženka Topolčić Blažek, koja živi u Đurđevcu.

Zadovoljstvo početkom rada ordinacije izrazio je župan Darko Koren, naglasivši kako je Županija predana ravnomjernom ulaganju u zdravstveni sektor, kako bi građanima omogućila kvalitetnije i dostupnije medicinske usluge.

– Kontinuirano podižemo standard zdravstvene usluge u Đurđevcu i općenito na prostoru cijele županije, a ovo je velik korak za građane koji neće morati odlaziti u Koprivnicu na pregled oftalmologa. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom procesu, a posebno liječnici i Domu zdravlja na suradnji te vjerujem kako će građani biti zadovoljni pruženim uslugama. Svi znamo da je važno imati suvremenu opremu, što smo se potrudili i nabaviti, no najvažniji u cijeloj priči ipak su ljudi. Želim vam mnogo uspjeha u radu ordinacije, a mi ćemo vam i nadalje biti podrška – dodao je župan.

Spomenuo je i ostala ulaganja u zdravstvenu zaštitu na području Đurđevca, poput osiguravanja Tima 2 hitne medicinske pomoći, uređenje novih prostora za fizikalnu terapiju te planove za rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja.

Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković također je izrazila zadovoljstvo što su, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, uspjeli privući liječnički kadar, čiji je nedostatak problem na razini cijele Hrvatske.

– Veseli nas što imamo popunjene sve timove zdravstvene skrbi, a sljedeće godine u planu su kapitalni projekti – rekonstrukcija ove zgrade u Đurđevcu te priprema projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju zgrade u Križevcima. Ponosna sam što ova ordinacija ima suvremenu dijagnostiku i stručni kadar koji će pospješiti zdravstvenu skrb i smanjiti liste čekanja u koprivničkoj bolnici. Vjerujem da ćemo odlično surađivati, na korist naših građana – naglasila je ravnateljica Hanžeković.

Liječnica Topolčić Blažek, koja je i koautorica prve hrvatske stručne literature o korištenju OCT uređaja, zahvalila je Županiji i Domu zdravlja na podršci i ulaganjima te poručila kako je ovo velik dan za građane Đurđevca i okolice.

– Mnogo je truda uloženo u nabavu suvremene opreme koja nam je potrebna u radu, a najponosniji smo na OCT uređaj koji je izvanredan za dubinsko snimanje oka najnovijom tehnologijom i služi, primjerice, za praćenje pacijenata koji imaju očni tlak, oštećenje očnog živca i slično. Među prvima smo u Hrvatskoj dobili posebnu leću, kojom se, između ostalog, prate glaukomski pacijenti i vjerujem da će naši građani biti zadovoljni uslugama koje im omogućavamo.

Otvorenju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Radno vrijeme oftalmološke ordinacije je ponedjeljkom i utorkom u poslijepodnevnom terminu, a srijedom, četvrtkom i petkom prijepodne.

Više fotografija s otvorenja možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti