Petak, 19. srpnja 2024.

U Đurđevcu je u tijeku izgradnja stajališta za električne bicikle

Ovim radovima prethodilo je čišćenje nove plohe na rezervatu Đurđevački pijesci tako da je sada oformljena nova staza od vidikovca

- Oglas -

Radovi na projektu prirodne baštine u Đurđevcu ne staju, a osim radova na zgradi Posjetiteljskog centra te zgradi Škole u prirodi u tijeku je i izgradnja stajališta za električne bicikle u geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci.

Ovim radovima prethodilo je čišćenje nove plohe na rezervatu Đurđevački pijesci tako da je sada oformljena nova staza od vidikovca te se uz nju može vidjeti bogata flora i fauna.

– U sklopu sustava za iznajmljivanje bicikala nabavljeno je i novih 15 električnih bicikala za koje će se izgraditi tri stajališta kod novih turističkih sadržaja. Jedno stajalište nalazit će se kod zgrade Škole u prirodi odnosno hostela u Park šumi Borik, jedno kod novog Posjetiteljskog centra u središtu grada te jedno u geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci gdje su u tijeku radovi. Tako će posjetitelji koji dođu u Đurđevac moći obići sve turističke sadržaje na električnom biciklu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Oglas -

Đurđevac je i za ovaj projekt uspješno osigurao EU sredstava za sufinanciranje, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 22 milijuna kuna dok je osigurano sufinanciranje u iznosu od 16,2 milijuna kuna, a radi se o projektu Prirodne baštine koji ima tri segmenta.

Jedan je zgrada Škole u prirodi (hostel), drugi je Posjetiteljski centar i treći segment obuhvaća sam rezervat Đurđevački pijesci gdje se dodatno uređuju i označavaju poučne pješačke staze, a već je i postavljan hotel za kukce.

Glavni cilj projekta je stvoriti iskustvo koje će posjetiteljima prenijeti znanja o zanimljivom fenomenu Đurđevačkih pijesaka, a sadržaj postava temelji se na znanstvenim spoznajama iz područja geologije i biologije te u manjem obimu područja povijesti.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti