Petak, 29. rujna 2023.

U Đurđevcu održan šahovski turnir 1. memorijal Željka Smešnjaka – Gospodar rujna 2021.

Od članova Šahovskog kluba Picok, Gabriel Kapitanić je osvojio drugo mjesto u kategoriji kadeta, Matija Mihočka treće mjesto u kategoriji kadeta, a Toni Čurić treće mjesto u kategoriji mlađih kadeta

- Advertisement -

U Đurđevcu je ovog vikenda po prvi puta održan šahovski turnir u čast dugogodišnjeg istaknutog člana Šahovskog kluba Picok, Željka Smešnjaka. Na turniru pod nazivom 1. memorijal Željka Smešnjaka – Gospodar rujna 2021. sudjelovalo je 76 šahista iz cijele Hrvatske, a turnir je imao i međunarodni karakter jer su na njemu nastupili Branislav Roška iz Srbije i Ilia Vinogradov iz Rusije.

Na početku turnira, gospodin Karagić sve je sudionike i članove Šahovskog kluba Picok prisjetio koliko je bio uspješan šahovski put pokojnog Željka Smešnjaka, a na otvaranju turnira prisutna je bila i obitelj Željka Smešnjaka. Njegova kćer je zahvalila svima na dolasku, te je istaknula da im puno znači kada vide koliko je njihov otac bio cijenjen u šahovskoj zajednici.

Kao prvi pobjednik Smešnjakovog memorijala, u povijest se upisao Matija Zadravec iz Šahovskog kluba Sloboda iz Mihovljana. Drugo mjesto je osvojio Mladen Vrban iz Šahovskog Športskog Kluba Podravka iz Koprivnice, dok se na treće mjesto plasirao Branislav Roška iz Šahovskog Kluba Neratovice.

- Advertisement -

Najuspješniji iz redova domaćina bio je novi član Zvonimir Vrban koji je kao posljednji nositelj na turniru došao do visokog 12. mjesta, dok je osvojio i prvo mjesto u kategoriji amatera. Nikola Mihočka je osvojio drugo mjesto u kategoriji amatera, a Karlo Šokec treće mjesto u kategoriji kadeta.

Titulu najboljeg juniora turnira dobio je Mihael Jakrlin (Športski Šahovski Klub Konaki, Novo Virje), dok je titulu najboljeg kadeta turnira dobio Jan Horčička (Športski Šahovski Klub Koprivnica).

Najuspješnija žena turnira je Laura Lukinović (Šahovski klub za rad s mladima Ivan Dvoržak, Rovišće-Z. Topol), najuspješnija kadetkinja turnira Helena Domislović (Šahovski klub Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno), a najbolji veteran turnira je Marijan Belani (Šahovski Klub Stari Graničar, Cirkvena).

Ukupni poredak Smešnjakovog turnira možete pogledati OVDJE. Istovremeno je odigran i turnir u kategoriji Mladih nada (U12) koji je osvojio Ilia Vinogradov ostvarivši devet pobjeda u devet partija, drugo mjesto je osvojila Franka Paulić iz Šahovskog Kluba Samobor, a treći je bio Mislav Majerović iz Šahovskog Kluba Bjelovar.

Od članova Šahovskog kluba Picok, Gabriel Kapitanić je osvojio drugo mjesto u kategoriji kadeta, Matija Mihočka treće mjesto u kategoriji kadeta, a Toni Čurić treće mjesto u kategoriji mlađih kadeta.

- Advertisement -

Ukupni poredak Mladih nada (U12) možete pogledati OVDJE.

Na kraju je direktor turnira, Nikola Mihočka, još jednom zahvalio svima na dolasku te je zahvalio gospodinu Karagiću što je uvrstio ovaj turnir u serijal koji organizira već skoro 20 godina. Poklone za sve sudionike donirala je Turistička zajednica Grada Đurđevca te im se ovim putem zahvaljuju na donaciji.

Foto: Marin Domović

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti