Četvrtak, 20. lipnja 2024.

U Đurđevcu održana promocija srednjih škola i zanimanja

Župan je sa suradnicima obišao i prostore Centra kompetentnosti kojim je strukovna Škola Đurđevac dobila nove prostore i vrijednu opremu koja je izazvala velik interes kod posjetitelja, osnovnoškolaca iz obližnjih općina i grada Đurđevca

- Oglas -

U sklopu promocije upisa u srednje škole, Koprivničko-križevačka županija u suradnji s partnerima – Obrtničkom komorom KKŽ, HGK Županijskom komorom Koprivnica i HZZ – Područnim uredom Križevci te srednjim školama u sva tri županijska grada organizira prezentaciju srednjih škola i zanimanja, a danas je prezentacija održana u Đurđevcu gdje su se predstavile Strukovna škola Đurđevac i Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva.

Župana Darka Korena i pročelnice Melitu Ivančić i Anu Mušlek su dočekali ravnatelji Strukovne škole i đurđevačke Gimnazije, Darko Špoljar i Tomislav Ostojić, koji su gostima zajedno s nastavnicima i učenicima prezentirali programe i zanimanja koja njihove škole nude.

Župan je sa suradnicima obišao i prostore Centra kompetentnosti kojim je strukovna Škola Đurđevac dobila nove prostore i vrijednu opremu koja je izazvala velik interes kod posjetitelja, osnovnoškolaca iz obližnjih općina i grada Đurđevca.

- Oglas -

– Temeljna uloga Županije je skrb o obrazovanju i imamo poseban senzibilitet prema tom sektoru jer je to jedan od temelja društva. To potvrđuje i činjenica da je više od 60 posto ukupnog županijskog proračuna usmjereno u obrazovanje i školski sektor. Kad je riječ o strukovnim zanimanjima, tome smo pridali veliku pažnju u posljednje tri godine. Gimnazije su također izuzetno bitne i to kao stepenica prema visokoškolskom obrazovanju, no strukovna zanimanja su trenutno u Hrvatskoj u deficitu pa je potrebno voditi računa da se dodatno promoviraju zanimanja koja danas imaju svijetlu budućnost – kazao je župan Koren.

U sklopu Dana otvorenih vrata đurđevačke Strukovne škole održana je i Završna konferencija projekta „Stazom medenjaka“ na kojem je sudjelovala i PORA Regionalna razvojna agencija KKŽ koja je pružila stručnu podršku.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti