Srijeda, 19. lipnja 2024.

U kinu Velebit održano šest filmskih projekcija uz tri predstavljanja zemalja partnera i nacionalnih kinematografija

Projekt "Regional synergy for new cinema going experience" završava 15. lipnja 2024. godine

- Oglas -

U okviru projekta “Regional synergy for new cinema going experience”, financiranom u okviru programa Collaborate to Innovate, zahvaljujući udruženju Europa Cinemas, održano je šest filmskih projekcija uz tri predstavljanja nacionalnih kinematografija.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica od kolovoza prošle godine provodi projekt “Regional synergy for new cinema going experience” u okviru kojeg su se održale projekcije filmova iz partnerskih zemalja. Projektom koordinira Otvoreni univerzitet Subotica (Bioskop Eurocinema), a u projektu sudjeluju još kina iz Mađarske (kino Belvárosi Mozi), Slovenije (Mestni Kino Ptuj) i Hrvatske (kino Velebit).

Na programu koprivničkog kina Velebit našli su se tako filmovi koje su odabrali srednjoškolci partnerskih zemalja: “3211”, “Indigo kristal” (Srbija), “Larry”, “Fomo” (Mađarska), “Kaj pa je Ester?” i “Gepack” (Slovenija).

- Oglas -

Osim što su odabrali filmove koji će se prikazivati u partnerskim zemljama, srednjoškolci su pohađali radionicu za izradu filma mobitelom te su izrađena 24 kratka filma (po šest iz svake zemlje). Navedeni filmovi prikazivali su se prije projekcija dugometražnih filmova u svakoj pojedinoj zemlji. Srednjoškolci Obrtničke škole Koprivnica, koji su sudjelovali na radionicama, za hrvatske predstavnike su odabrali filmove “Moj dida je pao s Marsa” te “Ideš? Idem!”.

Održana su i tri eventa, odnosno predstavljanja partnerskih zemalja na kojima se, osim upoznavanja same zemlje i djela njihove kinematografije, moglo okusiti njihove slatke i slane proizvode i neka tradicionalna jela.

Projekt “Regional synergy for new cinema going experience” završava 15. lipnja 2024. godine.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti