Četvrtak, 6. listopada 2022.

U Koprivnici će se 1. listopada provesti humanitarna akcija ‘Dan ružičaste vrpce’ koja upozorava na važnost ranog otkrivanja raka dojke

U svijetu od raka dojke godišnje oboli 1,3 milijuna žena, a umre ih 458 tisuća. U europskim se zemljama svake dvije minute otkrije jedan slučaj raka dojke dok svakih šest minuta zbog te bolesti umre jedna žena

Preporučujemo

Dan ružičaste vrpce humanitarna je akcija čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90% oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju.

Ovu manifestaciju u Hrvatskoj organizira Hrvatski forum protiv raka dojke “Europa Donna” i u Hrvatskoj se održava prve subote u listopadu.

U Koprivnici će se održati u subotu, 1. listopada 2022. ispred Gradske tržnice u vremenu od 9 do 12 sati, uz suorganizaciju Udruge žena s bolestima dojke ‘Nada’ iz Koprivnice.

U svijetu od raka dojke godišnje oboli 1,3 milijuna žena, a umre ih 458 tisuća. U europskim se zemljama svake dvije minute otkrije jedan slučaj raka dojke dok svakih šest minuta zbog te bolesti umre jedna žena.

Smatra se da će od raka dojke oboljeti jedna od deset žena.

Cijeli je mjesec listopad posvećen borbi protiv raka dojke.

- Advertisement -

Najnovije objave