Ponedjeljak, 25. listopada 2021.

U Koprivnici cijepljeno 1800 građana, počelo procjepljivanje radno aktivnog stanovništva

Procjepljivanje stanovništva nastavlja se i ove subote na punktovima u Koprivnici i Đurđevcu gdje će cjepivo primiti oko 2000 stanovnika

Preporučujemo

U dvorani koprivničke Srednje škole u srijedu je u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo, Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Podravke provedena akcija procjepljivanja radno aktivnog stanovništva.

Na punktu u Koprivnici procijepljeno je 1800 stanovnika, zaposlenika većih gospodarskih subjekata te sugrađana iz opće populacije.

Akcija procjepljivanja stanovništva nastavlja se i ove subote na punktovima u Koprivnici i Đurđevcu gdje će cjepivo primiti oko 2000 stanovnika.

Akciju podržali su i zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla koja je tom prilikom istaknula kako se uz cijepljenje opće populacije intenzivno nastavlja s cijepljenjem radno aktivnog stanovništva te da se do kraja svibnja očekuje procjepljivanje svih zaposlenika koje su poslodavci prijavili za cijepljenje.

Ratimir Ljubić i Draženka Vadla
Ratimir Ljubić i Draženka Vadla // Foto: kckzz.hr

Tvrtke koje imaju ima više od 10 zainteresiranih zaposlenika, pojasnila je Vadla, za cijepljenje se mogu prijaviti na e-mail: cijepljenje@zzjz-kkz.hr ako se već nisu prijavili putem Hrvatske obrtničke komore ili Hrvatske gospodarske komore.

Ostali stanovnici koji se žele cijepiti, dodala je Vadla, i dalje se prijavljuju kod svojih liječnika obiteljske medicine.

Načelnik Ljubić zahvalio je svima uključenima u današnju organizaciju na doprinosu i pozvao sve zainteresirane stanovnike da se nastave prijavljivati za cijepljenje svojim liječnicima obiteljske medicine te apelirao da i dalje budu odgovorni uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusom.

Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija je prva u državi krenula s organizacijom masovnih cijepljenja po punktovima, a sve dosadašnje aktivnosti provedene su na najvišoj mogućoj razini za što je Stožer primio brojne pohvale.

Najnovije objave