Srijeda, 28. veljače 2024.

U Koprivnici počela tradicionalna podjela božićnica umirovljenicima i osobama s invaliditetom

U gradskom proračunu je za oko 1800 umirovljenika i 400 korisnika osobne invalidnine osigurano oko pola milijuna kuna

- Oglas -

Danas, u ponedjeljak, je u Domu mladih započela tradicionalna podjela božićnica umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine s koprivničkog područja.

“Osjećaji su podijeljeni. S jedne strane smo jako ponosni jer je Koprivnica jedna od rijetkih gradova, općina i županija koja ima taj model podjele božićnica. S druge strane ostaje velika žal što uopće ima ljudi kojima je potrebna takva pomoć i što masa gradova, općina i županija i dalje to ne radi”, rekao je koprivnički gradonačelnik Jakšić.

Podsjetimo, božićnice u iznosu od 200 kuna će dobiti umirovljenici s prebivalištem na području Koprivnice pod uvjetom da im ukupna mirovina (tuzemna i inozemna) za listopad 2022. zajedno s dodacima ne prelazi 2300 kuna.

- Oglas -

Isplata božićnica osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine ostvaruje se temeljem popisa Centra za socijalnu skrb u Koprivnici.

U gradskom proračunu je za oko 1800 umirovljenika i 400 korisnika osobne invalidnine osigurano oko pola milijuna kuna, istaknuli su iz Grada Koprivnice.

Božićnice se mogu podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za listopad 2022., u koprivničkom Domu mladih u Ulici hrvatske državnosti 10.

RASPORED

  • 5.12. (ponedjeljak) – od 8 do 13 sati, prezimena od A do F
  • 6.12. (utorak) – od 8 do 13 sati, prezimena od G do J
  • 7.12. (srijeda) – od 8 do 13 sati, prezimena od slova K do M
  • 8.12. (četvrtak) – od 8 do 13 sati, prezimena od slova N do R
  • 9.12. (petak) – od 8 do 13 sati, prezimena od slova S do
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti