Utorak, 6. prosinca 2022.

U Koprivnici ponovno radi Covid-19 ambulanta

U općoj populaciji četiri osobe imaju aktivni pozitivitet na koronavirus s blagim simptomima, a u kućnoj samoizolaciji se nalazi 21 osoba

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao koordinaciju na kojoj je raspravljeno o epidemiološkoj situaciji na području županije.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić je izvijestio kako je epidemiološka situacija stabilna te nema novih oboljenja bolesti Covid-19.

U općoj populaciji četiri osobe imaju aktivni pozitivitet na koronavirus s blagim simptomima, a u kućnoj samoizolaciji se nalazi 21 osoba.

Na koordinaciji je sukladno uputi nacionalnog Stožera civilne zaštite donesen i Zaključak o ponovnoj aktivaciji Covid-19 ambulante u djelatnosti obiteljske/opće medicine za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom.

Izdvojena ordinacija se nalazi u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije na adresi Trg dr.Tomislava Bardeka 10 (ulaz s dvorišne strane preko puta Zavoda za hitnu medicinu), a s radom će započeti u ponedjeljak 6. srpnja.

Ambulanta će raditi od ponedjeljka do subote od 7 do 9 sati, a u slučaju potrebe radno vrijeme ambulante će se produljivati.

Sukladno odluci Stožera, u radu će sudjelovati djelatnici svih zdravstvenih ustanova (Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, OB Koprivnica, Zavod za Hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije) te privatnim zdravstvenim radnicima obiteljske medicine s područja županije.

Članovi Stožera na kraju koordinacije pozvali su sve stanovnike na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti