Nedjelja, 19. rujna 2021.

U koprivničkoj knjižnici Fran Galović predstavljen edukativni video o prevenciji karijesa kod djece

Vrijednost projekta iznosi 10.000 kuna, a distribucija videa svim vrtićima i osnovnim školama u Koprivnici krenut će 14. prosinca

Preporučujemo

U petak, 11. prosinca, u koprivničkoj knjižnici Fran Galović predstavljen je edukativni video o prevenciji karijesa kod djece kojeg su zajedničkom suradnjom realizirali Grad Koprivnica i dr.med.dent. Nikolina Kuzmić Šelimber.

Riječ je o suradnji nastaloj na temelju javnog poziva za sufinanciranje Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu za 2020.

– Zahvaljujem se doktorici Kuzmić Šelimber što je pokrenula jedan zaista lijep projekt, a kojeg smo mi s velikim veseljem prihvatili. Stvorena je jedna nova ideja i vizija što ćemo putem novih tehnologija naše mališane i dalje moći educirati o važnosti održavanja zdravlja zubi – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Programom prevencije karijesa obuhvaćena su djeca predškolske dobi koja pohađaju program predškole u dječjim vrtićima i učenici trećih razreda osnovnih škola na području grada Koprivnice u pedagoškoj i školskoj godini 2020./2021.

– Početna ideja projekta odnosila se na obilazak svih koprivničkih vrtića i osnovnih škola. Djeca bi se upoznala s načinom pravilnog korištenja četkice za zube, što je to karijes, kako spriječiti njegovo nastajanje. Međutim, zbog epidemiološke situacije nismo mogli realizirati projekt na prvotno zamišljeni način. Zbog toga smo se odlučili snimiti dva kraća edukacijska videa i to na zanimljiv način, gdje će djeca cijelo vrijeme pozorno pratiti upute tijekom videa – kazala je doktorica Kuzmić Šelimber.

Tijekom ove godine koprivničkog iz proračuna je izdvojeno više od 1,5 milijuna kuna za razne programe i projekte udruga civilnog društva i osobnim inicijativama.

Vrijednost edukacijskog projekta o prevenciji karijesa kod djece iznosi 10.000 kuna, a distribucija videa svim vrtićima i osnovnim školama u Koprivnici, krenut će u ponedjeljak, 14. prosinca.

Predstavljanju edukacijskog videa prisustvovali su i pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek te ravnatelj koprivničke knjižnice Fran Galović Karlo Galinec.

Edukacijski video Četkanje zubi možete pogledati ovdje.

Edukacijski video Što je karijes? možete pogledati ovdje.

Najnovije objave