Petak, 19. kolovoza 2022.

U ustanovama socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije počinje testiranje brzim antigenskim testovima

Pristigli su i antigenski testovi namijenjeni hitnom bolničkom prijemu, pri čemu je za koprivničku Opću bolnicu stiglo 1250 testova

Preporučujemo

Sukladno odluci Ministarstva zdravstva, Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije isporučeni su brzi antigenski testovi namijenjeni ustanovama socijalne skrbi na području županije.

Testovi su dostavljeni ustanovama socijalne skrbi sukladno odluci i rasporedu dostavljenom od strane Ministarstva zdravstva.

Testiranjem će se procijeniti epidemiološka situacija u ustanovama, odnosno epidemiolozi će tako dobiti bolji uvid i veću kontrolu širenja zaraze koronavirusom.

Cilj je što ranije otkrivanje pozitivnih osoba kako bi ih se stavilo u izolaciju, kao i njihove bliske kontakte te time spriječilo daljnje širenje zaraze.

Osim za ustanove socijalne skrbi, pristigli su i antigenski testovi namijenjeni hitnom bolničkom prijemu, pri čemu je za koprivničku Opću bolnicu stiglo 1250 testova. Projektom su tako pokrivena dva važna dijela sustava – ustanove socijalne skrbi i hitna medicina/hitni bolnički prijem, gdje će se testovi iskoristiti za ono što je najpotrebnije.

Brzi antigenski testovi koriste se za dijagnostiku i potvrđivanje bolesti Covid-19 kod simptomatskih bolesnika s postavljenom kliničkom sumnjom na Covid-19, što se posebno preporučuje u područjima s proširenom transmisijom virusa, kao i u slučaju ograničenih kapaciteta testiranja, a u cilju sprječavanja širenja epidemije bolesti Covid-19 .

Kako bi se utjecalo na smanjenje intenzivne lokalne transmisije koja je posljednjih tjedana prisutna na području županije, a time i na bolju situaciju u ustanovama socijalne i zdravstvene skrbi gdje se nalaze ranjive skupine građana, županijski Stožer civilne zaštite i nadalje apelira na građane da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka.

- Advertisement -

Najnovije objave