Srijeda, 25. svibnja 2022.

U Međimurskoj županiji se više ne moraju nositi maske za vrijeme trajanja nastave

Ako se u nekoj školi dođe do zaraze učenika ili nastavnika, donosit će se posebne odluke za te pojedine škole, odnosno pojedine razrede u toj školi

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Međimurske županije, sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja prema kojoj lokalni stožeri civilne zaštite mogu samostalno donositi odluke o korištenju zaštitnih maski od strane učenika za vrijeme trajanja nastave u školama te suglasnosti epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, izdao je preporuku kojom se zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije ublažava obveza nošenja maski za učenike osnovnih i srednjih škola za vrijeme trajanja nastave u smislu da nije obvezno nošenje zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave u školama, pišu Međimurske novine.

Maske su i dalje potrebne u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu, a također je važno u razredima osigurati preporučenu distancu među učenicima.

Ako se u nekoj školi dođe do zaraze učenika ili nastavnika, donosit će se posebne odluke za te pojedine škole, odnosno pojedine razrede u toj školi.

Ova preporuka bit će na snazi do daljnjega, ako se neće pogoršati epidemiološka situacija. Apelira se na sve učenice i učenike da se drže pravila socijalne distance, budu odgovorni i čuvaju sebe i svoje bližnje kako bi mogli zadržati povoljnu situaciju.

Također, u utorak, 15. rujna, završava razdoblje tijekom kojega je Zavod za javno zdravstvo donosio odluke o održavanju manifestacija na području Međimurske županije.

Donošenje odluka u nadolazećem razdoblju preuzet će Stožer civilne zaštite Međimurske županije, stoji u priopćenju Stožera.

- Advertisement -

Najnovije objave