Utorak, 18. siječnja 2022.

U Osnovnoj školi ‘Antun Nemčić Gostovinski’ kreće još jedan europski projekt

Školski Erasmus tim čini osam osoba različitih profila: ravnateljica, učitelji engleskog i njemačkog jezika, matematike, kemije i biologije, glazbene kulture i dvije učiteljice razredne nastave

Preporučujemo

Već godinama Osnovna škola ‘Antun Nemčić Gostovinski’ prepoznatljiva je po uspješnim provedbama europskih Erasmus+ projekata.

Dosad su uspješno završili KA1 projekt „Perpetuum mobile“ gdje su učitelji, ravnateljica i stručni suradnici stekli nova iskustva iz sedam, različitih europskih zemalja. Jedan od rezultata ovog projekta svakako je i Europski kutak – specijalizirana višenamjenska multimedijska prostorija namijenjena školskim europskim projektima.

Privodi se kraju KA2 projekt „I know where I am from“ u suradnji s još pet država. U ovom projektu osim učitelja i ravnateljice, sudjeluju i učenici.

”Do sada smo posjetili Grčku, Španjolsku i Mađarsku. Privučeni pozitivnim iskustvima iz prijašnjeg KA1 projekta „Perpetuum mobile“ odlučili smo nadograditi novostečena iskustva i napraviti još jedan KA1 projekt „Perpetuum mobile – Evolucija“. Projekti su za sada na čekanju zbog pandemije COVID-19 u svijetu”, poručili su iz OŠ ‘Antun Nemčić Gostovinski’.

Najavili su i najnoviji KA1 projekt „Perpetuum mobile – Krug vrlina“ koji je odnedavno odobren i kreće s provedbom ove školske godine 2021./2022. Školski Erasmus tim čini osam osoba različitih profila: ravnateljica, učitelji engleskog i njemačkog jezika, matematike, kemije i biologije, glazbene kulture i dvije učiteljice razredne nastave. Ovaj projekt je od velike važnosti za školu jer uključuje četiri nova člana koji su se pridružili timu ohrabreni pozitivnim iskustvima iz prethodnih projekata.

”Šest učitelja posjetit će estonsku školu i promatrati rad učitelja u razredu, metode koje primjenjuju,  omjer teorije i prakse, odnos učenika prema školi i učenju, uporabu IKT alata itd. Posebnost estonskog obrazovnog sustava je naglasak na praktičnoj primjeni znanja, a to je promjena koja nam je potrebna. Učiteljica engleskog jezika će učiti o kreativnoj metodici engleskog jezika na tečaju u Škotskoj kojom će olakšati učenicima usvajanje stranog jezika, a ravnateljica će u Španjolskoj učiti o stvaranju pozitivnog radnog ozračja i okruženja. Ovaj projekt nastavak je naših prethodnih projekata Perpetuum Mobile i Perpetuum Mobile: Evolucija, stoga i dodatak  Krug vrlina jer se, uz stjecanje potrebnih kompetencija, stvara zdrava jezgra motiviranih i educiranih ljudi koji će izraditi i provoditi pozitivnu, inovativnu i razvojnu strategiju djelovanja škole”, objasnili su iz ove koprivničke škole.

- Advertisement -

Najnovije objave