Srijeda, 4. listopada 2023.

U Podravki Vegeti nezadovoljni poništenjem svih rukometnih natjecanja

Podravka Vegeta ima prednost od četiri boda pred drugoplasiranom Lokomotivom Zagreb čime je možda postojala mogućnost da se proglasi prvak jer je vrlo izvjesno bilo da će i u aktualnoj sezoni RK Podravka Vegeta obraniti naslov prvaka, ističe direktorica Vlatka Mihoci

- Advertisement -

Hrvatski rukometni savez u utorak je na telefonskoj sjednici donio odluku o poništavanju svih natjecanja koja su u njegovoj nadležnosti za sezonu 2019./2020.

“Rukometni klub Podravka prihvaća sve odluke HRS-a te razumije da su navedene odluke prvenstveno donesene s ciljem očuvanja zdravlja i sigurnosti igračica te svih pojedinaca koji sudjeluju u natjecanjima. Ostaje žaljenje što se u Prvoj HRL za žene nije našao način da se prvenstvo privede kraju s obzirom na to da je odigrano više od 60 posto utakmica, odnosno 19 od 26 kola. Podravka Vegeta ima prednost od četiri boda pred drugoplasiranom Lokomotivom Zagreb čime je možda postojala mogućnost da se proglasi prvak jer je vrlo izvjesno bilo da će i u aktualnoj sezoni RK Podravka Vegeta obraniti naslov prvaka”, istaknula je direktorica koprivničkog kluba Vlatka Mihoci.

Što se tiče nastavka europskih natjecanja, dodaje, čeka se odluka EHF-a koja bi trebala biti donesena do kraja ovoga tjedna.

- Advertisement -

“Vjerujemo i nadamo se kako će Podravka Vegeta biti u prilici odigrati ovosezonski EHF Kup do kraja, bez obzira na termin odigravanja utakmica, no nadamo se da će to biti pred publikom kako bi i ona mogla uživati u rukometnim uzbuđenjima. Za RK Podravka Vegetu u ovome trenutku najvažnije je zdravlje svih naših zaposlenika i igračica, očuvanje opstojnosti kluba te nastavak kontinuiteta natjecanja na europskoj razini, ponajviše u Ligi prvakinja koju ćemo igrati i u narednoj sezoni 2020./2021”, naglasila je direktorica.

Do kraja ovoga tjedna u klubu imaju u planu obaviti razgovore sa stručnim stožerom i igračicama Podravke Vegete kako bi se donijele odluke o daljnjim aktivnostima.

“Ujedno koristimo ovu priliku da svim našim vjernim navijačima, pratiteljima i sponzorima zaželimo prije svega da čuvaju svoje zdravlje jer je to u ovome trenutku najvažnije”, zaključila je V. Mihoci.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti