Utorak, 18. siječnja 2022.

U Rasinji održana sjednica vodstva Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

Usvojeni su plan i program rada kao i financijski plan VZ Koprivničko-križevačke županije za narednu godinu

Preporučujemo

U utorak, 17. studenoga, u dvorani vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rasinja, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa održana je sjednica predsjedništva, zapovjedništva i nadzornog odbora Vatrogasne zajednice Koprivničko–križevačke županije.

Sjednici su nazočili i predstavnici Koprivničko–križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i referent zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Na sjednici je jednoglasno usvojen 2. rebalans financijskog plana VZ Koprivničko-križevačke županije za 2020. u iznosu 1.132.000 kuna, od čega će se do kraja godine u proračunu Koprivničko-križevačke županije osigurati sredstva za nabavku vatrogasne opreme u ukupnom iznosu od 456.167,80 kuna, što je povećanje za 96.167,80 kuna u odnosu na proteklu godinu.

Također, usvojeni su plan i program rada kao i financijski plan VZ Koprivničko-križevačke županije za narednu godinu.

Sjednica Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

Županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan upoznao je nazočne s vatrogasnim intervencijama u razdoblju od 1. siječnja do 31. listopada, te je podnio izvješće o izvršenim redovnim dislokacijama pripadnika vatrogasnih postrojbi tijekom 2020.

Zapovjednik Habijan se posebno osvrnuo na nacionalnu strategiju razvoja vatrogastva za razdoblje 2021. do 2030. te na popunu obrasca koji je dostavljen od strane Hrvatske vatrogasne zajednice vezano za nabavu novih vatrogasnih vozila i izgradnju vatrogasnih domova, spremišta i vježbališta u periodu od 2021. do 2030.

Financiranje je planirano iz sredstava EU Mehanizma otpornosti i oporavka u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija za period 2014.-2020., preko projekta
Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske.

Iz sredstava OKFŠ-a u vrijednosti od 256 milijuna kuna do sredine 2021. za Vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj bit će nabavljeno 91 novo vatrogasno vozilo od čega:

  • 21 dugo navalno vatrogasno vozilo
  • 21 kratko navalno vatrogasno vozilo
  • 21 vatrogasna auto-cisterna
  • 21 lako šumsko vatrogasno vozilo
  • sedam teških vatrogasnih vozila

Vozila će se isporučiti u nekoliko etapa ovisno kako će dolaziti iz proizvodnje.

Vatrogasna zajednica Koprivničko–križevačke županije dobit će četiri nova vatrogasna vozila koja će se po preuzimanju dati na korištenje profesionalnim vatrogasnim postrojbama u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima.

Od strane Koprivničko-križevačke županije izvršena je revizija poslovanja Vatrogasne zajednice za 2019. kojom prilikom nisu utvrđene nepravilnosti te je dano stručno mišljenje i preporuke za poboljšanje sustava unutarnjih kontrola gdje je to potrebno.

Na kraju sjednice, od strane predsjednika p.o. VZ Koprivničko-križevačke županije Branka Vucikuje date su preporuke za izradu novih statuta vatrogasnih organizacija svih razina, a u skladu s novim zakonom o vatrogastvu.

Nazočnima se u ime Koprivničko-križevačke županije obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji se je zahvalio vatrogascima na dosadašnjem radu i angažiranosti u sustavu civilne zaštite u zajedničkom provođenju propisanih mjera zaštite od koronavirusa, a posebno je naglasio dosadašnju dobru suradnju predstavnika VZ Koprivničko-križevačke županije i stručnih službi Koprivničko-križevačke županije.

Tekst: izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije, Krešimir Juratović

- Advertisement -

Najnovije objave