Srijeda, 21. veljače 2024.

U registar Zaklade Ana Rukavina u Koprivnici upisalo se 158 osoba

Akciju su, u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina, organizirali portal Klikaj.hr, NK Slaven Belupo i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

- Oglas -

Zaklada Ana Rukavina u Koprivnici je održala akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a odaziv je ugodno iznenadio.

U prostorijama na gradskom stadionu čak 158 osoba dalo je krv.

Akciju su, u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina, organizirali portal Klikaj.hr, NK Slaven Belupo i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a bio je to nastavak suradnje Zaklade s kolegama 31-godišnjeg nogometaša Nikole Pokrivača koji boluje od Hodgkinova limfoma te mu je za liječenje potrebna transplantacija koštane srži.

- Oglas -

– Odaziv je bio odličan. Jako smo zadovoljni i zahvalni svim organizatorima, volonterima i građanima koji su se odlučili upisati u registar. Njihova mala epruvetica može puno značiti za nekog oboljelog. Za sve koji danas nisu stigli, na internetskim stranicama Zaklade, pod rubrikom Transfuzijski centri, mogu naći ostale lokacije gdje se stalno mogu priključiti Hrvatskom registru – rekla je Marija Stapar iz Zaklade Ana Rukavina.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je “lijek je u nama”. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti