Nedjelja, 1. listopada 2023.

VELIKO OTVORENJE Popularni restoran Kalimero u potpuno novom i modernijem ruhu

Za redizajn restorana zadužena je bila poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec.

- Advertisement -

Prigodnim rezanjem vrpce otvoren je preuređeni i moderni popularni koprivnički restoran Kalimero u vlasništvu Zorana Pehneca.

Čast da prereže vrpcu pripala je gradonačelniku Mišelu Jakšiću.

U nadaleko poznatom restoranu u Starogradskoj ulici s preuređenjem su krenuli 26. lipnja. Za redizajn restorana zadužena je bila poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec.

- Advertisement -

Nakon godina poznatog toplog i ugodnog prostora cjelokupni interijer restorana Kalimero preuređenjem i redizajnom dobio je svježu notu i vizuru ugodnog obiteljskog restorana.

Povećan je i postojeći kapacitet.

Goste će dočekati cigla iz Belgije, koju nadopunjuje mahovina iz Italije, te tapete iz Nizozemske. Sve obasjavaju lusteri iz Londona, a odličnu ponudu isprobat će na tanjurima iz Turske. Jelo se od danas priprema na novoj rotacijskoj krušnoj peći na drva iz Italije.

Kalimero trenutačno zapošljava 10 kuhara, šest konobara i čistačicu, a i sam vlasnik radi u restoranu.

Zoran Pehnec obrt za ugostiteljstvo otvorio je 2000. godine. Godine su prolazile, posao proširivao, ponuda se neprestano povećavala i dovela do restorana kakvog znamo danas.

- Advertisement -

Kalimero je postao sinonim za ukusnu pizzu u Koprivnici i šire, a gostima je na ponudi veliki izbor ukusnih jela – pizze iz krušne peći, meksička kuhinja, tradicionalna domaća jela s roštilja, piletina, lignje i slastice.

Kalimero otvorenje

U ponudi su i specijaliteti svjetskih kuhinja pripremljeni od uvijek svježih i pomno odabranih namirnica.

Bogato začinjena meksička kuhinja pruža rapsodiju okusa u slasnom izdanju, a domaća jela golicaju i najtvrdoglavije nepce, dok jela s ribljeg jelovnika pružaju ukusan osjećaj divnog Mediterana.

– Zahvaljujem svim vjernim gostima na povjerenju koje su nam darovali svih ovih godina i svima onima koji su bili ili jesu dio naše priče, a posebno svojoj obitelji i roditeljima. Sretan sam što smo uspjeli ostvariti ovaj veliki projekt. U njega je uloženo puno ljubavi, truda, vremena pa i novaca – istaknuo je vlasnik Kalimera Zoran Pehnec.

Među mnoštvom njegovih prijatelja i gostiju na svečanom otvorenju redizajniranog restorana bilo je puno poznatih lica. Osim gradonačelnika Jakšića i njegove zamjenice Melite Samoborec, otvorenju je prisustvovao i koprivničko-križevački dožupan Ratimir Ljubić, a novouređene prostorije restorana je blagoslovio župnik Župe Blažene Majke Terezije Nenad Piskač.

Za glazbeni štimung bio je zadužen GP Brass Band…

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti