Subota, 1. travnja 2023.

U sklopu projekta Vaš dar za pravu stvar koprivnički Crveni križ podijelio 682 paketa hrane

U sklopu projekta podijeljeno je 31.000 paketa hrane 'Vaš dar za pravu stvar' socijalno ugroženim kućanstvima diljem Hrvatske

Preporučujemo

Koprivnički Crveni križa je uz pomoć svojih volontera od 21. do 30. rujna podijelilo 682 paketa s prehrambenim namirnicama korisnicima s područja 11 općina i Socijalne samoposluge iz projekta ‘Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj’.

– Kako bi odgovorio na izazove s kojima se suočavaju socijalno ugrožena kućanstva tijekom epidemije koronavirusa, Hrvatski Crveni križ pokrenuo je projekt ‘Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa (COVID-19) u Hrvatskoj’ – stoji na internet stranicama koprivničkog Crvenog križa.

U sklopu projekta podijeljeno je 31.000 paketa hrane ‘Vaš dar za pravu stvar’ socijalno ugroženim kućanstvima diljem Hrvatske.

  Vaš dar za pravu stvar podjela paketa

Pojačane mjere izolacije uključuju ograničeno kretanje, ostvarivanje socijalne distance, a u slučajevima samoizolacije i potpunu zabranu kretanja te socijalnu izolaciju.

Mjere koje čuvaju zdravlje najugroženijih skupina mogu imati posredno negativni učinak na ostale ukućane, ali i bitno izmijeniti uobičajene kanale nabave hrane i životnih potrepština.

Zbog svega navedenoga, kućanstva čiji članovi pripadaju socijalno ugroženim skupinama i primaju zajamčenu minimalnu naknadu temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb, u vremenu pandemije koronavirusa našla su se u posebno teškim životnim okolnostima i u riziku od siromaštva.

Hrvatski Crveni križ ovu akciju provodi u partnerstvu s tvrtkama Zagrebačka banka, UniCredit fundation, Podravka, Toyota Hrvatska, Farchioni Olii p.a., Ledo plus, Tele 2, HBOR i JT International Zagreb.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti